Bach virágterápia

Aura

Mi is az aura?

Az aura finom energetikai testünk mely tartalmazza minden érzésünket, gondolatunkat és múltunkat, vagyis a összes ránk jellemző információt hordozza. Az auránk segítségével tartjuk fenn a kapcsolatot a más élőlényekkel és a Kozmosszal. Az aura egyben az Egyetemes Energia mező megnyilvánulása is tehát a makrokozmosz egyfajta lenyomata. A Földön megnyilvánuló anyagi világ minden egyes része rendelkezik a rá jellemző energia burokkal mely mindegyike kapcsolódik a másikhoz és a Világegyetemhez is.

Egészséges aura a testtől kb. 1,5 méterre terjed ki és határozott tojásdad alakja van. Az aura több rétegből áll amelyeket úgy lehet elképzelni mintha színes celofánpapírokat egymásra tennénk. A celofánpapírok jelképezik az egyes rétegeket, de együttesen adják ki az aura teljességét. Az aura rétegeinek száma egyes szerzők szerint 7, de ennél több akár 12 réteg is létezik. A rétegek a testtől távolodva egyre inkább finomabb szubsztanciával rendelkeznek, ezért az észlelésük az ember számár egyre nehezebb.

Az aura nem egy állandó statikus rendszer, hanem egy dinamikusan váltózó energiatér. Minden egyes gondolat vagy érzés színek és formák rendszerében megjelenik az aurának azon rétegében amelyhez tartozik. Tehát az érzelmek az Érzelmi testben (az aura 2 rétege) színes felhők formájában látható. Amikor ezek az érzelmek negatívak akkor sötétebb és sűrűbb formák jelennek meg, amikor kellemesek és a szeretettel kapcsolatosak finom pasztell árnyalatúak.

A külső behatások, mint pl. geopatikus sugárzásokkal vagy más emberek erőtereivel folyamatosan kapcsolatot tartunk fenn az auránkon keresztül. Az auránkkal nem csak a körülöttünk lévő világból érkező behatásokat érzékeljük hanem más világokkal is képesek vagyunk kapcsolatba lépni. Ilyenek lehetnek az Angyalok vagy Mesterek akik nem tartoznak közvetlenül a fizikai síkhoz azonban hatnak rájuk. Az ilyen jellegű megnyilvánulásokat elsősorban az aura magasabb síkjain keresztül vagyunk képesek megtapasztalni.

Az aura minden információt hordoz mely a jelen életünkkel kapcsolatos illetve a múltból hozott karmikus tartozásokat is. Azok akik sokat bosszankodnak vagy dühöngenek az aurájukban megjelennek, mint negatív minták. Ezek gyengítik vagy eltömik a megfelelő áramlást és ezáltal az gyengül vagy szakadozottá válik. Az energia áramlás gyengülésével olyan károk keletkeznek melyek hatása hosszú távon fizikai betegségek formájában mutatkoznak meg. A betegségek idején az aura gyengévé és kocsonyás állagúvá válik, melyet csak a megfelelő energetikai kezelésekkel és belső pozitív tudatos munkával lehet megerősíteni. Kizárólag a fizikai testre koncentrálódó készítmények hosszú távon nem hoznak igazi gyógyulást csak a tüneteket nyomják el.

Ebből láthatjuk, hogy az aura mennyire fontos a szerepet játszik az fizikai test egészségének megőrzésében és a Tudat fejlődésben egyaránt.