Bach virágterápia

Csakra és az Aura szerepe

Energetikai rendszerünk -Csakrák és az AuraCsakrák és az aura mező

A fizikai test egész Lényünk öt-tíz százaléka csupán.A csakrák és az aura  finom energetikai rendszerünk része.  A képen láthatóak a fő csakrák és az aura 7 rétege. A hagyományok szerint több úgynevezett al-csakrával  is rendelkezünk. Az aura rétegei a testtől távolodva egyre inkább légiessé válnak, vagyis finomodnak.

Fizikai betegség  olyankor alakul ki, amikor az aura alsó három rétegének energetikai egyensúlya felborul. Ilyenkor elakadt valahol az energiaáramlás akár egy energiavezetékben, akár egy csakrában. A tünetek mindig attól függnek, hogy melyik energiaközpontban történik energiafelhalmozódás vagy jön létre energiahiány.

A csakrák a gerincoszlop mentén helyezkednek el párban, vagyis egy elől és egy hátul (kivéve a gyökér-és koronacsakrát). Az elülső oldaliak az érzelmi a hátsó oldaliak az akarati élethez kapcsolódnak.

 Minden aurarétegben megnyilvánul a csakrák  más-más aspektusa. A csakrához rendelhető egy-egy auraréteg is pl a gyökércsakrához a étertest és így tovább . Vagyis egy olyan rendszerről van szó, mely külön rétegenként is értelmezhető. Egymással  tökéletes összhangban, kölcsönhatásban álló finom energetikai rendszer. Minden szint (csakra) és réteg (aura) állapota hat az összes többire.

Lássunk egy példát! A leggyakoribb, amikor az aura  érzelmi szintjén és a  szívcsakrában keletkezik blokk, mert megbántott valaki, meghalt, vagy elhagyott…. A feldolgozatlan negatív élmény hatására az aura ezen rétegében kialakulnak olyan zavarok (színekként és formákként lehet őket elképzelni) amelyek az érzelmi életre kihatnak. A szívcsakrában kialakuló blokk miatt az lassabban forog, nem tudja tovább adni megfelelően az energiát a alatta és a felette lévő szinteknek. Ezáltal a felette lévő mentális test és az alatta lévő éteri test is veszít az energiájából. Fáj a szívem, szoktuk mondani..és tényleg, ilyenkor mellkastájon érezhető szorítás, nyomás, nehéz levegőt venni.

Amikor egy csakra blokkolttá válik, kevesebb Kozmikus Energiát képes felvenni. Amikor tartósan fennmarad ez a kibillent állapot, a csakrákhoz kapcsolódó fizikai szervek is károsodnak.

Tehát a fizikai betegséget Minden esetben megelőzi egy energetikailag kibillent állapot. 

 Az aura rétegei:

Étertest a fizikai testhez a legközelebb található és sugárzó fénysugarak formájában tartalmazza mindazt az információt, amit a testünk szerkezeti és anatómiai lenyomatának nevezhetünk.

Érzelmi test a második réteg, mely az érzelmekkel áll kapcsolatban. Tükrözi az adott érzelmi állapotot is színes felhők formájában. A megrögzött vagy gyakran megélt negatív érzelmek sötét , zavaros árnyalatokká alakulnak.

Mentális test a harmadik réteg, és a gondolatok struktúráját tartalmazza színek vagy  alakzatok formájában. Amikor gondolkodunk vagy élénk a mentális életünk akkor a fej és a váll körül erős tiszta ragyogó színek láthatóak. A gondolatokhoz érzelmi töltet is társulhat: ezek színek formájában jelennek meg.  Megrögzött és gyakori negatív gondolatok hatására sötét foltok jelennek meg, fizikai szinten pedig pl. fejfájás.

Ez az a három szint, ami elsősorban a fizikai világgal van kapcsolatban . A következők a spirituális és kozmikus világgal kötnek össze. Ezen szinteket általában az álmokon, megérzéseken keresztül és meditációban tapasztaljuk meg.

Az asztrál szint egyfajta híd az alsóbb és a felsőbb rétegek között: az emberi kapcsolatokban tapasztalt megérzésben, szeretetben nyilvánul meg. Színeiben hasonló az Érzelmi testhez, de annál összetettebb a struktúrája. A szeretett személlyel ezen keresztül tartunk fenn kapcsolatot akkor is, amikor testben távol vagyunk egymástól.

Az éteri szint az aura ötödik rétege, amely tartalmazza a fizikai sík összes információját, más néven mintáját. Leginkább egy rácsszerkezethez hasonlítható. Ebben a rétegben a hanggal lehet teremteni és gyógyítani is. Erre a szintre hatnak a hangtálas gyógyítások, és a zenét is az éteri szinten érzékeljük leginkább. 

Mennyei test az aura következő rétege: a spirituális sík. Meditáció alatt érzékelt egységélmény és érzelmi állapotok társíthatók ehhez a réteghez. A feltétel nélküli szeretet és a “kapcsolat a Mindenséggel”-tapasztalat megnyilvánul meg.  Akkor működik, ha az szívcsakra minden rétegben tiszta, átjárható, energiával telített, és értelemszerűen az alatta lévő testek is megfelelően harmonizáltak. Alkalmassá tesz a meditációra.

Keterikus szint az aura 7. rétege: aranyszínben lüktető csodálatos tojásalakzat. A személy jelen inkarnációjának minden aurarétegét tartalmazza, múlt életekből áthozott feladatokat is, élettervet a megoldandó feladatokkal. Ezen a szinten vagyunk képesek kapcsolódni a magasabb világokhoz és ez véd meg a külső, káros hatásoktól is.

A további szintek és testekről később lesz szó.