Bach virágterápia

Bach virágeszencia használatáról

Néhány gyakorlati és elméleti tanács a Bach virágesszencia használatáról és a szerválasztásrólBach virágterápia

Dr Edward Bach munkásságának köszönhetjük, hogy a mai emberek  is részesülhetnek a virágesszenciák gyógyító erejében. Az a csodálatos felfedezés, melyet Dr Bach ismert fel és hangoztatott mely szerint az emberi "lélekben " keresendő a betegség oka nagy mérföldkőnek számít a mai kor emberének. Bach virágesszencia használatával elsősorban olyan szintekre tudunk  hatni melyet nevezhetünk finom anyagi testnek vagy aurának vagy akár léleknek is.

Azonban fontos azt is tudnunk, hogy ezen a szinten már nem elég "rábízni"  magunkat  kizárólag valamely terapeuta diagnózisára, hanem tevőlegesen is rész kell vállalnunk a gyógyulásunk útjában. A Bach virágesszencia, de természetesen bármely virágesszencia  különösen alkalmas arra, hogy mi magunk is képesek legyünk a saját lelki harmóniák helyreállításában aktívan részt venni. Természetesen a képzett terapeuták segítő keze nélkül sokszor nehezen boldogulnánk a lelkünk rejtelmeiben ezért a tanácsadás is fontos részévé válik a gyógyulásunk útján.

Dr Bach virágesszenciáiból  a számunkra megfelelő szert vagy szereket kiválasztani sokszor tűnik nehéz feladatnak.

Dr Bach elsődleges célja az volt, hogy bárki mindenféle előképzettség nélkül, könnyen ki tudja választani magának, a számára legmegfelelőbb virágesszenciát! A szerválasztásnál, ezért nem a fizikai tüneteket vette alapul, hanem elsősorban az érzelmeket, melyek az adott helyzetben fennállnak. A fizikai betegségek gyógyításához is azt az utat javasolta, hogy találjuk meg magunkban azt, hogy "hogyan érzem magam", vagyis bosszú vagyok vagy inkább félek, lemondtam már a gyógyulásomról vagy fáradt és csüggedt vagyok. Mivel minden ember más-más karakter és ezért ugyanolyan helyzetekre más módon reagálunk. 

Amikor valaki nem tud választani és nehezen azonosítja be aktuális érzelmeit, akkor érdemes a következő módszereket is kipróbálni:

Elsősorban a leírásra hagyatkozunk ezzel olykor becsapva magunkat "Óh, hát Én nem vagyok ilyen" felkiáltással tovább is lapozunk. Ilyenkor érdesem a virágok képein egy kicsit elmerengeni nagyon sokszor képes úgymond bevonzani  a tekintetünket az a virág mely az aktuális problémánkhoz megfelel. Erre a célra nagyon jól megfelelnek a Bach virágesszencia kártyák!

Fontos lehet még a saját  intuíciónkra hagyatkozva egyszerűen csak az üvegcsék közül választani néhányatAmennyiben ez a lehetőség nem adatik meg akkor egy egyszerű  kérdést tehetünk fel a Felsőbb Énünknek. A gyakorlatban ezt az emberek 90% képes elsajátítani minden nehézség nélkül.

A feladat a következő: 

-gyújtsunk meg egy gyertyát és próbáljunk meg lazítani,

-álljunk kisebb terpeszbe lazán csukjuk be a szemünket és vegyük fel a kapcsolatot a Felsőbb Vezetőnkkel,

-koncentráljunk a fejünk felett található ezüst szálra 

-majd kérjünk meg, hogy a testünkön keresztül küldjön nekünk egy IGEN és egy NEM jelzést ( ez általában előre vagy hátra dőlést jelent)

-amikor ez meg vegyük a kezünkbe az esszenciát, helyezzük a Szívcsakránkhoz  majd tegyünk fel egy egyszerű eldöntendő kérdést

-ha nincs nálunk üvegcse akkor a használhatunk Bach virágesszencia kártyát vagy virág képet illetve kis gyakorlással virág nevének kimondásával is képesek leszünk eldönteni melyik Bach virágesszenciára vagy bármilyen más virágesszenciára lenne szűkségünk.

Figyelem! Soha NE  tegyük fel egy időben kétszer ugyanazt a kérdést!  Mindig igyekezzünk az Egonkat kizárni!

A tapasztalat azt mutatja, hogy túl sok esszencia egyszerre való alkalmazása, csökkenti a hatást. Amikor nyolc-kilenc virágesszenciát kiválasztott, akkor próbáljon meg csak az aktuális élethelyzetre és az ehhez kapcsolódó érzelemre összpontosítani. Hagyja el azokat, melyek most nem aktuálisak, így könnyebben lehet 3-5 virágesszenciára szűkíteni a választást.

Amikor már sikerült kiválasztani azt a néhány szert amit szedni fogunk, akkor jó alaposan olvassuk el mit is írnak róla majd gondoljuk végig, miért is aktuális ez a Bach virágesszencia számunkra!


 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.