Bach virágterápia-Éden Virágesszencia

Bach virágterápia


Bach virágterápia lényege  a betegségek valódi okának feltárása és egyben gyógyítása. A mai orvostudomány kevesebb figyelmet fordít az emberi lélekre és nem mindig veszi figyelembe, hogy mennyire fontos szerepe van a lelki harmónia felborulásának, egy-egy betegség kialakulásában. Bizonyos hosszan fennálló érzelmi válság képes fizikai betegséget is okozni.

Bach virágterápia kialakulása:

Dr Edward Bach homeopata orvosként az 1930-as években elvonulva a világtól vidékre költözött és minden idejét egy új gyógymód kidolgozásának szentelte.  Tanulmányozta a virágokat és azok élőhelyéből, szaporodási sajátosságaiból, színéből  és nem utolsósorban kinézetéből olyan megállapításra jutott, hogy a belőlük nyert esszenciával lelki egyensúlytalanságokat  lehet kezelni. 

 A virágeszenciák kiválasztásához nem szűkséges előképzettség, mivel elsősorban a lelki tünetek alapján történik azok kiválasztása. Dr Bach hosszú évek munkája alatt kísérletezte ki hogyan lehet egyszerűen olyan gyógyírokat készíteni melyek képesek az érzelmi és lelki zavarokat hatékonyan kezelni anélkül, hogy bármilyen mellékhatással rendelkeznének. Célja az volt, hogy olyan tudást adjon az emberek kezébe amellyel képesek biztonságosan önmagukat meggyógyítani.

 A Bach virágterápia a Napfény a Forrásvíz és a Virág találkozásából születő rezgés alapú gyógymód.

Az így készült  Bach virágesszenciák kizárólag információt tartalmaznak, nem lehet túladagolni és nem tartalmaz semmilyen káros összetevőt.

Dr Bach olyan különlegesen érzékenységgel rendelkezett, hogy képes volt a betegei rezgését és rejtett érzelmeit átvenni. Ez a képessége, amely hozzá segítette ahhoz, hogy kidolgozzon egy olyan rendszert mely 12 alap lelki állapotba sororja az embereket. Az eredményei tovább sarkalták arra, hogy újabb és újabb virágokat találjon az adott érzelmi állapotra. A 12 személyiség típus és a hozzá tartozó esszenciák adták meg az alapot arra, hogy  további 7 segítővel egészítse ki azokat. Évekkel később még 19 újabb virággal bővítette ki amellyel kialakult a 38 Bach virágesszencia sorozat. Munkássága vége felé azonban az összes virágot egyenértékűnek vette és 7 csoportra osztotta őket ezzel lefedve az emberi érzelmi és lelki békétlenség összes lehetséges  okát.

A következő 7 csoportot hozta létre:

-Félelem

-Bizonytalanság

-Magányosság

-Jelen történesei iránti érdektelenség

-Külső hatások miatti érzékenység

-Kétségbeesés

-Mások boldogulása miatti aggodalom

Bach virágesszenciák részletes leírása itt olvasható!

A Bach virágterápia tehát olyan különleges gyógymód mellyel képesek vagyunk kezelni a saját érzelmi változásainkat ezzel megteremtve a belső lelki harmóniánkat. Minden bizonnyal ez a módszer hozzá segíti, hogy merjünk Önmagunkért felelősséget vállalni és betegségeink mögött megtalálni azokat a rejtett okokat melyek fizikai problémáinkhoz vezetnek.

A virágesszenciák hatásáról és gyakorlati használatáról bővebben a gyakori kérdések oldalon tájékozódhat!

Dr Edward Bach elve szerint bárki képes Önmaga számára is megtalálni a megfelelő virágesszenciát , csupán egy kis intuícióra és önismeretre van szüksége ehhez.  Kezdjünk bele bátran! Ehhez kívánok sok szerencsét és kitartást!

Bach virágesszencia Melyiket válasszam ?

Oldalunk több lehetőséget is kínál a megfelelő Bach csepp kiválasztáshoz ,

-ha gyorsan szeretne választani akkor töltse ki a Bach virágterápia tesztet  

ha szeretne jobban körüljárni egy-egy érzelmi problémát akkor a Bach virágterápia tünettár

-továbbá a letöltések oldalon van lehetőség Bach virágeszencia kérdőív kinyomtatásra is .

Bach virágeszenciák részletes leírást itt találja .

 

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Bach virágterápia tünettár

Comments are closed.