Bach virágterápia

Virágterápia hatása

A virágterápia hatása

 

A virágterápiát, mint gyógymódot már az ókori  és letűnt (Lemuria és Atlamtisz-i ) civilizációk is alkalmazták. Az ember és a természet között létrejövő harmónia kialakítására illetve a földi élethez való alkalmazkodás elősegítésére használták elsősorban.

A mai kultúrában részben megváltozott a világunk miatt is a virágesszenciák szerepe is megváltozott. Azonban a virágterápia, mint rendszer továbbra is egyfajta kapcsolat a földi és az égi világok között. Helyesen használva nem csak  aktuális lelki korrigálására lehet állandó segítőtársunk, hanem elvezethet a magasabb felismerések irányába is. Az út természetesen hosszú és kitartást igényel, azonban virágterápia használatával sok olyan felismerésre és képességre is szert tehetünk, melyek az idők folyamán elhalványultak.

A valós lényünk csupán 5-10 % az amely a fizikai szem által érzékelhető. A fennmaradó  “finom anyagi” részeket ami, mintegy 90%-ot tesz ki, az energia és az információ irányítja. A fizikai testünk nem kapja meg vagy csak helytelen módon az energiát és információt, ami szükséges számára akkor hiába próbáljuk meg a megfelelő tápanyagot bevinni a szervezetbe, az nem fog kellőképpen hasznosulni.

Léteznek különböző blokkok, melyek hátráltatják vagy korlátozzák a helyes energia és információ áramlást. Ezek lehetnek hozott vagyis karmikusak, melyet nem tudtunk feldolgozni  vagy ebben az életben szerzett tapasztalások is. Ezek az érzelmi , lelki-és szellemi hatások tárolódnak – akár sejtszinten is-és gyakran akadályozzák a megfelelő fejlődést. Ilyenkor úgy érezzük eltávolodtunk a saját életfeladatunktól és nem vagyunk képesek továbblépni. Az akadályok lehetnek akár fizikai korlátok is -betegség formájában- vagy lelki -és érzelmi, viselkedésibeli zavarok is.

A virágesszenciák olyan energiát és információt hordoznak mely ezeket a blokkokat képes feloldani ezáltal megteremti a helyes áramlást mind a fizikai testben és a finom anyagi testek között.

A virágesszenciák gyógyhatása abban rejlik, hogy segít felismerni a azokat a érzelmi és lelki zavarokat melyek korlátoznak a fejlődésben. Ez lehet akár egy fizikai vagy lelki betegség is, mely egy időre felhívják a figyelmet, hogy megoldandó feladatainkat nem jól értelmeztük. Ilyenkor a betegség  csupán egy jel mely segíti az elfogadást és az elengedést.

A fizikai problémákra egyszerűen kénytelenek vagyunk odafigyelni és ezt minél hamarabb szeretnénk megoldani. Azonban a tünetek elnyomásával csupán azt az 5-10 % -ot sikerül időlegesen lecsendesítenünk, a fennmaradó rész továbbra is megoldatlan marad.

A virágterápia használatával segítünk a fizikai szem számára láthatatlan részünknek abban, hogy elfogadja majd megbocsássa és elengedj a számára már feleslegessé vált érzelmi , lelki -vagy szellemi korlátokat. Ezzel megteremtjük azt a harmóniát a fizikai és a finom anyagi testek között mely szabadon tud áramolni, immáron a megfelelő energia és információ.

A virágesszenciák egyfajta katalizátorként működnek és olyan információt tárolnak melyek feloldják az adott érzelmi blokkokat. Nagyon fontos, hogy a virágterápia használata segít felismerni a gátakat melyek miatt esetleg egy betegség  kialakult. Ezzel az első lépést tettük csak meg a gyógyulás és a fejlődés felé. A változás mely létrejött jelenti azt, hogy megtaláltuk a helyes utat. Ezen az úton hosszú és kitartó munkával el lehet érni azokat a tapasztalásokat melyek elvezetnek a testi-lelki-és szellemi harmónia eléréséhez.

A virágterápia természetesen alkalmas akut problémák kezelésére is. Olyan estekben amikor egy-egy érzelmi zavar miatt elakadtunk és úgy érezzük csak keringünk az adott probléma körül. Ilyen estben a virágesszenciák képesek ugyanúgy kivezetni a válságból, és segítik a helyzet felismerést és elengedését.

A virágterápia gyógyhatása abban rejlik, hogy a negatív mintákat feloldja és átalakítsa olyan információvá mely a gyógyulásunkat vagy a fejlődésünket szolgálj. Nem nyomja el az érzelmeket vagy a gondolatokat hanem egyszerűen annak a pozitív oldalát erősíti fel. Nem a problémák elrejtése hanem azok megértése és átalakítása történik általa.

A virágesszenciák nem zavarják meg az egyén saját karakterét és nem is változtatja  azt meg. Egyszerűen  átalakítja azokat a mintákat amelyek korlátozzák a személyiség fejlődését.

Megelőzhetőek vele olyan betegségek is , amelyek még nem öltöttek fizikai formát “csupán” egy lelki zavar formájában van jelen. Mivel minden fizikai betegség mögött egy tartósan fennálló érzelmi vagy lelki konfliktus áll. A virágterápia alkalmazásával az időben felismert belső érzelmi és lelki zavarok kezelésével megelőzhetjük, hogy azok fizikai formában is megjelenjenek.