Bach virágterápia

Bach cseppek

IV. csoport

Magányosság csoportjába tartozó Bach cseppek:

Bach virágesszencia, békaliliom  Békaliliom-34.Water violet- Bach virágesszencia ( Hottonia palustris):

 Azok számára akik szeretnek egyedül lenni és nyugodtak. Keveset és halkan beszélnek. Magukba zárkózva élnek nem osztják meg örömüket vagy bánatukat másokkal. Ők sem avatkoznak bele mások ügyeibe, távolságtartóak . A kapcsolatteremtés problémát okoz nekik, mivel passzívan kivárják mások közeledését. Elzárkóznak a világtól fallal veszik körül magukat. Nehezen kötnek  barátságot és nehézséget okoz számukra  feloldódni egy társaságban.  Inkább érzékenyek, de ezt igyekeznek leplezni azt. A külvilág különcnek vagy büszkének láthatja őket.

Fizikai tünetek lehetnek: bőr problémák, hát-nyak és ízületi problémák.

Pozitív hatása: megkönnyíti a közösséghez való tartózást és kapcsolat teremtést. Megnyitja  szívet és a lelket a külvilág felé. Képessé tesz fel vállalni a saját érzelmeit ezzel segítve a emberekkel való kapcsolatát.

1300Ft1800Ft Opciók választása

Bach virágterápiaHangafű-14.Heather- Bach virágesszencia ( Calluna vulgaris)

Azoknak akik elsősorban  saját problémáikat tartják fontosnak és ezt szívesen megosztják másokkal is. Az egyedüllétet és a magányt nehezen viselik . Sokat beszélnek és igyekeznek a központba lenni, de mások problémáira nem igazán tudnak odafigyelni. Gyakran sokat beszélnek és olykor emiatt kerülhetik a társaságukat, ezzel egyre inkább kirekeszti magukat a baráti közösségből. Nehezen tud odafigyelni beszélgető partnerére és annak problémáira.

Olyan embereknél alakulhat ki  ez a viselkedés forma akiket gyermekkorában sokat hagytak egyedül. Emiatt nagy belső késztetése van arra, hogy megossza mindenkivel érzéseit.

Fizikai tünetek lehetnek: elsősorban pszichoszomatikus betegségek,

Pozitív hatása: segít megérteni és megnyílni a világ felé. Befogadóvá és elfogadóvá tesz. Támogatja a belső biztonságérzet kialakulását.

1300Ft1800Ft Opciók választása

Bach virágesszencia, nebáncsvirág Nebáncsvirág-18.Impatiens- Bach virágesszencia ( Imapatiens glandulifera)

Ajánlható azok számára akik türelmetlenek, mindent azonnal szeretnének megvalósítani. Zavarja Őket mások lassúsága ezért mindent feladatot maguk végeznek el. Idegesek, ingerlékenyek olyan dolgokkal szemben, amit túl lassú az Ő tempójuknak. Gyakran szenvednek időzavarban vagy előbb ér oda vagy mindig elkésik. Nyugtalanok,képtelenek egy helyben maradni állandóan mennének valahová. Türelmetlenségük miatt olykor felületessé válnak nem képesek teljesen befejezni valamit. Szeretnek egyedül dolgozni, mivel így a saját tempójukba képesek haladni.

Minden olyan estben ajánlható a nebáncsvirág esszencia amikor valaki mind gondolkodásában mind cselekedeteiben túl gyors és sokszor kapkodnak. Türelmetlenek és ingerlékenyek másokkal szemben amikor nem történik minden azonnal .

Fizikai tünetek lehetnek: nyugtalanság ,magas vérnyomás, arcrángás, hiperaktivitás, viszketés és bőr panaszok, izomgörcsök, pajzsmirigy betegsége,

Pozitív hatása: megtanít mások ritmusát elfogadni. Segít lazítani oldja a belső nyugtalanságot és az idegrendszeri feszültségeket. Hozzájárul ahhoz, hogy képes legyen együttműködés élményét felfedezni, ezáltal megtanul igazodni majd elfogadni másokat.

1300Ft1800Ft Opciók választása

 

4.oldal