Bach virágterápia

Csakratisztítás

Mi a csakra ?

A csakrák örvénylő életerő- vagy energiaközpontok, melyek forgásuk segítségével képesek felvenni a Kozmikus Energiából, majd szétoszlatni azt a fizikai testbe és az aura rétegeibe. Az Egyetemes Életerő a csakrákon keresztül áramlik a testbe, ahol a nadikon (energiavezetékeken), a meridiánokon és a idegrenddúcokon keresztül a véráramban eljut az összes sejtünkbe.

Minden embernek van 7 fő csakrája és több mellék csakrája: ezek látják el az egész szervezetet Kozmikus vagy más néven Prána Energiával. A mellékcsakrák elsősorban az ízületeken helyezkednek el: a térd a váll a könyök, illetve a tenyér-és a talp, máj -és a lép területén. A fej feletti, további csakrák a Kozmikus vagy Isteni tudattal kötnek össze.

A csakrák a két, spirálisan fölfelé haladó, fő energiavezeték (Ida-holderő, Pingala-naperő) találkozási pontjában,  a Szusumna mentén sorakoznak egymás fölött. A Szusumna -a legfőbb energiavezeték- a gerincoszlop mentén a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra felé. Egyes források Kundalini energiának is nevezik, és  a hagyomány szerint gyakorlással lehet felébreszteni, felemelkedésre bírni. Ereje intenzív, éppen ezért csakis gyakorlott vezető kíséretével szabad dolgozni vele.

Egy csakra működhet harmonikusan, a többihez képest kiegyensúlyozottan:  ilyenkor minden felé áramló energiát befogad, és továbbad, így a személyiség kiteljesedik az adott életterületen, életminőségben. Szabad döntések születnek, megszokott, berögzült, félelem irányította cselekvés nélkül. Az alul működés tehetetlen és passzív állapotot hoz létre, a túlműködés pedig túlfeszítettséget. A zárványokban (régi sérülések nyomai) pang az energia.  S mind gátolják a szabad energia áramlást Ez fizikai és vagy lelki tünetekkel jár együtt.

A csakrák kompenzálhatják  egymás működését, mely szintén egyfajta energiaeltolódást eredményez. A elzáródott csakra szerepét az egyik vele szomszédos veheti át, vagyis ezzel a másik területen túlműködést eredményez.

A csakrák folyamatosan korrigálják fizikai és finom anyagi testünk rezgésszintjét, ezzel igyekeznek fenntartani a külső és a belső egyensúlyt.

 A csakra szerepe tehát a szabad energiaáramlás fenntartása, és az Egyetemes Energia szétoszlatása a testbe és az aura különböző rétegeibe.

Minden aurarétegben jelen van az adott csakra egy-egy aspektusa. Ezt legjobban a szívcsakra példájával lehet bemutatni, mivel a szeretetet -aminek ez az energiaközpontja-rengetegféleképpen ki lehet fejezni: anyai, gyermeki, testvéri, Feltétel Nélküli szeretet, szerelem... más-más aura rétegekben megnyilvánuló, negyedik energiaközpont..

Mi a Csakratisztítás és a Csakraterápia?

A csakraterápia több, holisztikus szemlétetű gyógyászati módszer szerint történhet. Elsősorban a csakrák rezgésszintjének kiegyensúlyozása, azok megnyitása, a zavarok vagy blokkok oldása a célja. Mivel minden csakrához rendelhetők érzések és érzelmek, valamint fizikai szervek is, nyilvánvaló hogy a munka mindig összetett és önismeretet is igényel.

A csakraterápiával elérhető az egészséges jó fizikai közérzet, és a nyugodt, békés érzelmi és lelki élet.

Egyes csakratisztítást mi magunk is végezhetünk, amikor úgy érezzük, hogy elakadt az Energia áramlása bizonyos területeken. A legjobb amikor folyamatosan dolgozunk az auránk és a csakrák harmonikus működése érdekében.

A csakrák felfogják környezetünkből érkező energiákat, a gondolataink és érzéseink hatására alakulnak pozitív  vagy negatív töltetűvé! Ez azt jelenti, hogy az egyénen múlik a saját jóléte, minden szinten..

A csakratisztítás elsődleges feladata, hogy a érzéseket és a gondolatokat,  melyek az elzáródást okozták felszínre hozzák majd megfordítsák a polaritását. A blokkok leggyakrabban régi traumák, félelmek, szorongás, stressz helyzetek, bánat, konfliktusok vagy régóta fennálló negatív érzelmi vagy gondolati minták miatt alakulnak ki. Egyes esetekben ezek az okok lehetnek karmikusak is: előző életekből hozott, megoldásra váró feladatok.
Egy példa: a b
izonytalanság érzése mindig az alsó, három csakra valamelyikének alul működése, vagy blokkja miatt erősödik föl. A csakratisztítás folyamában kiderül a bizonytalanság oka, átalakítható a negatív energiaminta pozitívvá, harmonikusabban működik az energiaközpont, megszületik a biztonság- vagy bizonyosság-érzés.

Technikák, melyekkel a csakratisztítást lehet végezni:

Meditáció, kristálygyógyászat vagy drágakő terápia, elemekkel való munka, aromaterápia (illóolajok), virágterápia-csakra cseppek- hangterápia ( hangtálak segítségével) vizualizáció, jóga gyakorlatok, színterápia, reiki, ima. 

Egyes módszerek alkalmazása szakember segítségével történik.  A rendszeres, rövid, reggeli meditáció, vagy a megfelelő színű öltözék kiválasztása viszont egyszerű, mégis hatékony, biztosan változást hozó, önálló vállalkozás.

Egyes módszerek inkább az aura bizonyos rétegeiben megnyilvánuló energiamintára hatnak, mások egy-egy csakrához tartozó testszelvényben tisztítanak. Ezért érdemes több technikát is megpróbálni, és kiválasztani, vagy váltogatni, hogy a kívánt hatás megvalósuljon.

 

Csakratisztítás virág-és kristályesszenciákkal-Csakra cseppek

Csakratisztítás végezhető virágterápiával és kristályterápiával. A virág cseppek oldják a érzelmi blokkokat és megnyitják az elzáródott csakrákat. A drágakő esszenciák-  kristályesszencia- helyreállítják a csakrák rezgésszámát és stabilizálják az energetikai struktúrákat.

 Előnye, hogy a vízben tárolt információ gyorsan, és hatékonyan épül be mind a fizikai mind a finom anyagi testekbe, öngyógyító folyamatokat indítva el. Ettől ennyire hatékony, mégis biztonságos módszer: akár otthon is végezhető velük a csakrák tisztítása.

A csakrákkal való munka folyamán, felismerhetővé és megváltoztathatóvá lesznek a problémák okai és következményei, vagyis harmonikus,szabad, és kiegyensúlyozott állapot felé halad a személyiség.

Szellemi szinten nincs eredendően jó vagy rossz történés. Az egyén teszi azzá addigi tapasztalatai alapján, vagyis ítélkezik ("már megint ugyanaz a helyzet, mindig ugyanabba futok bele..."). Az csakragyógyítás során olyan információt kap az energiamező, aminek segítségével semlegessé válik egy, addig negatívnak vagy éppen pozitívnak felismert élethelyzet. A megfelelő információ kiválasztása a kulcs- olyan ez, mint a katalizátor a kémiában: csak egy kicsi kell belőle, és mégis nagyon hatékony, ha a megfelelőt használják. Sorban kioldódnak az energiablokkok, egyre szabadabb az áramlás, teljesebb a harmónia, stabilabb az egyensúly.

Az információs cseppek- csakra cseppek - melyek virágok, kristályok, színek, formák és hangok lenyomatát tartalmazza, harmonizálja az energetikai rendszert. Elindítják, felgyorsítják azokat a változásokat, melyek segítenek gondolatainkat és érzelmeinket lecsendesíteni, a negatív mintákat kimosni és helyettük új pozitív információval feltölteni az egész lényünket.

A csakratisztításhoz íme egy letölthető táblázat, ami segít eligazodni az egyes csakrákhoz rendelhető csakraterápiás technikák között.

Csakratisztítás táblázat

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.