Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

[sg_popup id=”3″ event=”onload”][/sg_popup]Virágesszenciák hatásmechanizmusáról és gyakorlati felhasználási lehetőségeiről itt olvashat bővebben!

Agavé virágesszencia (Agave americana): Bölcsesség és a  türelem virága

Ajánlható túlzott stressz okozta viselkedési zavarok mint a türelmetlenség,harag vagy duzzogás estében. Csökkent emlékező képesség vagy  korai szenilitásnál.

Pozitív hatása: erősítis a Szív csakrát , segíti a tudattalan döntések meghozatalában, összhangot teremt az érzelmi a szellemi és a lelki szintek között .Oldja a stressz okozta lelki terhelést. Fizikai tünetek melyeknél használható az Agavé virágeszencia a következők: máj- és emésztési problémák, gyomorégés , és légzési nehézségek. Az Agavé segíti az érzelmi és szellemi érettség és bölcsesség kialakulását. Megtanít a türelemre és csökkenti a harag által  okozott testi és lelki problémákat.

Aloe Vera virágesszencia : Életerő virága

Ajánlható kimerültség esetén különösen, ha bőr problémákkal jár együtt. Aurában keletkezett sérüléseknél amelyeket elsősorban érzelmi traumák okoztak. Ajánlható reflexológúsok és masszőrök számára  munkájuk közben.

Pozitív hatása van a bőr problémákra ( külsőleg is), erősíti a Szív csakrát. Stimulálja az asztráltestet ezáltal elősegíti a”belső hangra ” való összpontosítást. Serkenti a étertest működését ezáltal növeli az egyéni érzékenységet is. Serkenti a keringést ezáltal tisztítja a bőrt. Gyógyítja az aurán keletkezett sérüléseket dugulásokat és lyukakat. Fogyasztható aloe vera juice-ba keverve is!

Amerikai kövirózsa virágesszencia ( Dudleya farinosa): Magasabb tudatosság virága

Ajánlható szellemi vezetőknek és tanároknak vagy meditációs gyakorlatokat végzőknek. Tudatos csatornázásokhoz és Mesterek útmutatásának megértéséhez. Egység élmény megélésének támogatására.

Pozitív hatása hogy segíti összekapcsolnia Felsőbb Ént a Tudat alattit  a Tudatos elmével. Aktiválja a Korona csakrát és összehangolja a finom anyagi szerveket. Kizárja az érzelmi zavarokat ezáltal könnyebben lehet fogadni a magasabb információkat. Tisztítja a tudatalattit ezáltal fokozza a szellemi érzékenységet.

Angyalgyökér virágesszencia ( Angelica archangelica) :  Változás virága

Ajánlható minden olyan esetben amikor nem tudja elfogadni megváltozott élethelyzetet, úgy érzi kirekesztett. Különösen jó a városban élők számára. Olyan problémák estében is mint az autizmus vagy az epilepszia is használható. Olyan élethelyzetekben , mint pl. válás, születés, házasság vagy elválás. Külsőleg és belsőleg alkalmazható ekcéma kezelésre. Aura védelmére és tisztítására.

Pozitív hatása van mindenfajta neurológiai problémára mivel  segíti feltárni a kiváltó okokat. Védelmet és támogatást ad a változások elfogadásához. Segíti a kapcsolat felvételt a Magasabb Én-nel, melytől védelmet és útmutatást kap a szükségszerű változások megéléséhez.  Kiválóan alkalmazható biofeedback, hipnózis, vagy hypno terápiához is. Újszülötteknél segíti megteremteni a kapcsolatot a Földdel. Táncosoknak is javasolt az önkifejezés elősegítésére.

Avokádó virágesszencia(Persea americana): Érzelmi nyitottság virága

Ajánlható olyan estekben amikor szükség van a nagyobb érzékenységre. Fokozza a nyitottságot különböző masszázs terápiák alatt. Megakadályozza a érzelmi ingadozásokat és a negatív gondolatokat elűzi. Fizikai szervek tisztításhoz , mint a máj vese és lyphatikus rendszer méregtelenítő folyamatainak előmozdításhoz használható. Fokozza az érzékenységet az auralátáshoz és a finom anyagi világ észleléséhez.

Pozitív hatással van az érzelmi testre, és növeli a telepatikus érzékenységet.  Elősegíti hogy a párok jobban egymásra tudjanak hangolódni. Megnyitja a  szeretet és szexualitás közötti összekötő hidat. Asszimilálja a fizikai test számára a fehérjéket és a klorofillt.

Banán virágesszencia (Musa paradisiaca) Yang energia virága

Ajánlható a jobb agyfélteke működésének kiegyensúlyozására. Erősíti a Yang energiákat és a test struktúráját. Csont és és fogágy problémákkal küzdőknek ajánlható. Segíti a kálcium a vas és a cink jobb beépülését a szervezetbe.

Pozitív hatást gyakorol a csontokra és a fogakra segíti a vércukor szint stabilizálását. Férfiak számára előnyösen befolyásolja a nemi jelleg erősödését. Fokozza a határozottságot. Támogatja a megfelelő férfi identitás tudat kialakulását. Érzelmi és a mentális test közötti harmónia megteremtésére használható.

Bársonyka virágesszencia (Target patula) : Tanulás virága

Ajánlható a fizikai képességet javítására, tanulási nehézségek estén a tudományos információk megértésében.  Vírusos belső fül , izom-és íngyulladás kiegészítő kezelésre. fejleszti a manuális készséget . Alkalmazható tanulási nehézségek kivédésére is. Olyan felnőttek számára akik  gyermekkori tanulási problémáik miatt trauma ért és emiatt nehezen tudja magukat tovább képezni.

Pozitív hatás a mentális és a kauzális test együtt működésére, serkenti az agyalapi – és a csecsemő mirigyet. segíti a szervezetet a vírusos gyulladások leküzdésében.

Borágó virágesszencia (Borago officialis) : Boldogság virága

Ajánlható érzelmi feszültség  és  bátortalanság esetén. Bánat és szomorúság enyhítésre. Érzelmi válság és boldogtalanság kezelésére kiváló gyógyír.

Pozitív hatással van az érzelmi testre kinyitja a szív csakrát és erősíti a szív meridiánt. Növeli a személyes boldogság érzetét.

Oldja az érzelmi blokkokat. Fokozza a fizikai test állóképességét.

Chaparral virágesszencia (Larrea tridentata) : Lelki tudatosság

Ajánlható zavaros álmok , álmatlanság,  kaotikus belső élet. Segíti az  elmúlt zavaros események feldolgozását. Oldja a negatív  karmikus mintákat és segíti azok megértést és feldolgozást. Ajánlható hypno terápiákhoz .

Pozitív hatással van minden meridiánra tisztítja és harmonizálja azokat. Elősegíti a toxikus anyagok kiürülését a fizikai és az asztrál testből egyaránt. Támogatja a meditációt és a vizualizációt. Támogatja a lép meridián keringését ezáltal fokozza az immunrendszer működést.

Cickafark virágesszencia -Fehér- (Achilllea millefolium) Védelem virága

Ajánlható azoknak akik sebezhetőek vagy túl érzékenyek az őket körülvevő környezetre. Olyan embereknek akik mások lelki problémáival foglalkoznak nap mint nap. Akiknek nagyon porózus az aurájuk ezért sérülékenyebbek másoknál. Azok számára akik könnyen befolyásolhatóak és nehezen tudnak ellentmondani másoknak.

Pozitív hatással van a sérült aurára. Védelmet nyújt az extrém érzelmi és fizikai támadások ellen. Ad egyfajta pszichés pajzsot a negatív energiákkal szembe. Helyreállítja a kibillent energetikai rendszert. Minden meridiánra pozitívan hat támogatja az étertestet.  Véd a radioaktív és az elektromos sugárzás ellen. Más eszenciákkal keverve kemo-és sugárterápia idején is javasolt.  Külön kérésre rendelhető rózsaszín és piros cickafark esszencia is.

A rózsaszín cickafark elsősorban érzelmi válság idején alkalmazható, segít a feltétel nélküli szeretet megélésben és véd a negatív hatásoktól. A piros cickafark esszencia gyengeség és letargia kezelésre kiváló gyógyír, mivel fokozza az életerőt és az életkedvet.

Cifra Istenvirág virágesszencia ( Dodecatheon media) Kozmikus kapcsolat

Ajánlható asztrológiai tanulmányok alatt és gyakorló asztrológusoknak. Azoknak akik foglalkoznak az ember kozmikus eredetével. Honvágy amelyet nem tud beazonosítani , csupán egyfajta visszavágyás érzete esetén. Csecsemőknek akik nehezen kezdik a földi életüket.

Pozitív hatással van az emberi  kapcsolatokra segíti azok mélyebb megértését. Növeli a telepatikus képességet. Segít megérteni a az asztrológiai konfigurációkat és azok kozmikus üzenetét. Csecsemőknél segíti az testbe való inkarnálódás folyamatát, különösen ha születés traumatikus volt. Segíti a megérteni a Földi feladatokat és lelki útmutatást ad a célok megértéshez. Összehangolja a Kozmikus és Földi világ megismerést és megértést az emberi feladatok fényében.