Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

10.oldal

Tuja virágesszencia ( Thyja occidentalis): Elfogadás virága

Ajánlható hajhagymák erősítésére, túlzott stressz és agresszió estén. Zavaros emlékképek, melyek akadályozzák a fejlődést.

Pozitív hatással van a hormonális egyensúlyra, támogatja a gyökér csakra működését. Csökkenti a feszültséget. Jótékonyan hat az emésztőrendszere és hozzájárul az egészséges haj növekedéshez. Világosabb gondolkodást ad, segíti a negatív emlékektől való megszabadulást. 

Vadmurok virágesszencia (Daucus carota) : Belső látás virága

Ajánlható azok számára akik csaponganak a gondolataik, zavaros lelki minták esetén. Akik a döntésiket nehezen hozzák meg. A tisztánlátás képességének fejlesztéshez különösen javasolt.

Pozitív hatása van a tobozmirigyre megnyitja a korona csakrát . Segít a gondolatok lecsillapításában. Fejleszti a belső látást és a telepatikus készséget. Megteremti az egyensúlyt a fizikai és a szellemi világ között. Ezáltal fejleszti a belső tisztánlátás képességét. 

Vadszeder  virágesszencia (Rubus villosus): Kapu virága

Ajánlható azok számára akik megmagyarázhatatlan okból félnek a haláltó vagy, hogy a szeretet személyt elveszíthetik. Terméketlenség kezelésre elsősorban nőknél. Előző életekből hozott szunnyadó képességek felébresztése. Azok számára akik pesszimisták és tele vannak negatív gondolatokkal. Cinikus emberek számára akik gyakran keresik a másikban a hibát, emiatt olykor tapintatlanná válhatnak. Olyan emberek számára akik vágyaikat nem képesek megvalósítani. Nehezen tudják a célokat kitűzni, elvesznek az ábrándok világába.

Pozitívan hat termékenységre, antidepresszáns . Oldja  a félelmeket és megnyitja spirituális testet. Fokozza az életkedvet és az örömöt, optimistává tesz. Segíti a célokat egyértelműen megfogalmazni és véghezvinni. Oldja a cinizmus álarcát és hozzájárul a valós belső értékek megnyilvánuláshoz. 

Vérehulló fecskefű virágesszencia ( Chelidonium majus): Kommunikáció virága

Ajánlható énekeseknek, tanároknak, előadóknak. Azok számára akik nehezen fejezik ki magukat vagy rendezetlenek a gondolataik. Olyan emberek számára akik nem tudják a valós véleményüket kifejezni ,mert gátolva érzik magukat. Használható meditációs gyakorlatokhoz, mivel segíti az ellazulást és a befogadást. Ajánlott gyógyítóknak, információ átadás hatékonyságának növelésére.

Pozitív hatással van a torokcsakrára és a pajzsmirigyre. Segíti az információ átadást ,diákoknak, tanároknak vagy gyógyítóknak. Megkönnyíti a nyilvános előadást, javítja a kifejező készséget. Különösen jó hatást gyakorol a torokra és a hangszálakra és a hangképzésre. Segít a szabad áramlását a gondolatoknak, ezáltal fokozza az önkifejező készséget. Hozzájárul ahhoz, hogy képesek legyünk megkülönböztetni az igazat a hamistól. Pozitívan hat a sejtek közötti kommunikációra, ezáltal segíti legyőzni egyes vírus vagy baktérium által okozott betegséget. 

Vérzőmák virágesszencia ( Sanguinairia canadensis) :Meditáció virága

Ajánlható azok számára akik túlságosan intellektuálisak, de szeretnének meditálni. Genetikai minták- mint alkoholizmus vagy cukorbetegség-  okozata betegségek vagy negatív érzelmek feloldásra ajánlott. Régi érzelmi sebek és családi minták feldolgozásra és azok elengedésére.

Minden olyan estben ajánlott, amikor a családi származás megértése és egyes minták elengedése a fő feladat. A személyes indentitás tudat megtaláláshoz és fejlődés korlátainak lebontásához szükséges múltból hozott információk feltárása.

Pozitív hatása van szív csakrára és erősíti a sejteket. Fokozza a koncentrációt, és a kreatív vizualizációt. Megtisztítja a fizikai testet a toxinoktól. Oldja azokat a belső konfliktusokat melyek a családi származás által keletkeztek. Hozzájárul ahhoz, hogy megértsük azokat a feladatokat, melyeket a családi vérvonalunktól kaptunk vagy vállaltunk fel. Segít elengedni azokat a családi szokásokat, melyek hátráltatják a fejlődésünket.

Vörös amaránt virágesszencia ( Amaranthus) : Immunrendszer virága

Ajánlható a védőoltásokra való felkészülésre, negatív gondolatok, félénkség kezelésére. Olyan estekben amikor valaki úgy érzi külvilág felől támadásnak van kitéve vagy ellenséges a környezete vele szemben. Emiatt kétségbeesettnek vagy kiszolgáltatottnak érzi magát. Legyengült immunrendszer támogatásra.

Pozitív hatása van a csecsemő mirigyre és a szív csakrára.Tiszta gondolatokat teremt, megnyugtatja az idegrendszert  és harmonizálja az álmokat. Megerősíti a testet és a lelket. Véd a külső behatásoktól, hozzájárul a immunrendszer megerősödéshez.  

Zöld rózsa virágesszencia ( Rosa chinensis viridiflora) : Érzelmi stabilitás virága

Ajánlható a pszichikai képességek javítására. Spirituális gyógyítóknak, mert fokozza a telepátiás készségeket. Azok számára akik bizalmatlanok vagy félnek attól, hogy támadás éri őket. Allergia és asztmában szenvedőknek kiegészítő terápiaként.

Fejfájásnál és epilepsziás betegeknek.

Pozitív hatással van az agyalapi mirigyre és a toboz mirigyre. Növeli a spirituális  csatornázási képességet. Jótékonyan hat a fizikai energiára. Hozzájárul az úgynevezett ősbizalom kialakuláshoz. Segíti az együttérzés a szeretet kialakulását minden élő iránt. Érzelmi instabilitással járó fizikai betegségnél, hatékonyan használható.

Zsálya virágesszencia (Salvia officinalis): Kiigazítás virága

Ajánlható spirituális inspirációhoz, emésztés helyreállításához. Használható különböző életszakaszok közötti átmeneti változások kezelésre. Olyan nők számára akik egyedül nevelik a gyermekeiket. Akik egyszerre állnak helyt a munka és az otthon területén.

Pozitív hatással van a spirituális testre és aktiválja a mentális testet. Elősegíti a belső stabilitást és az élet által nyújtott  tapasztalatok megértését. Bölcsességre tanít és segít felismerni az élet valódi célját. Képes magasabb szintről rálátni a saját életútra. Belső békét és harmóniát ad.  Használható a bélrendszer regenerálásához mivel segíti az enzimek termelődését és a tápanyagok jobb felszívódását.