Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

2 .oldal

Citrom virágesszencia (Citrus limon ) : Mentális aktivitás virága

Ajánlható matematikai, számítástechnikai és nyelvi készségek fejlesztéséhez.  Vizsgákhoz és tanuláshoz is alkalmazható. Kiválóan használható színterápiához.  Azok számára akik elvesztették humorérzéküket  és nem képesek örülni. Akiknek nagyon magas az IQ szintjük, de nem képesek önállóan döntés hozni.

Pozitív hatással van a bal agyféltekére. Segít a döntések meghozatalában. Támogatja a világos gondolatokat , serkentik az mentális készséget .Oldja a blokkokat és a stresszt. Támogatja a matematikai , számítástechnikai valamit segít a nyelv tanulásban is. Oldja a izomgörcsöket és tisztítja a lymphatikus rendszert. Elősegíti a fizikai test számára a jobb felszívódást a kálciumnak a cinknek és a C-vitaminnak. Csökkenti a hajhullást  és regenerálja a hajhagymákat.

Cukorjuhar virágesszencia (Acer saccharum) : Ying / Yang egyensúly virága

Ajánlható akupunktúrás és más természetgyógyászati terápiákhoz. A terapeuta és a páciens közötti  empátiás készség javításához. Egyensúlyt teremt a kibillent Ying-Yang energiák között.

Pozitív hatással a személyes erőre és határozottságra. Javítja a cukor felszívódás a sejtek szintjén ezáltal hozzájárul a megfelelő vércukor szint beállításához. Támogatja a protein beépülését a szervezetbe. Stabilizálja az általános  jó közérzetet és kiegyensúlyozza a hangulatingadozásokat.

Cukorrépa virágesszencia (Beta Vulgaris) Vitalitás virága

Ajánlható akiknek alacsony a energia szintjük és nincs életkedvük. Hangulatingadozás kezelésére mely összefügghet a vércukorszint ingadozással.

Pozitív hatással van a hasnyálmirigy működésére ezáltal fokozza az inzulin termelést. Energiával tölti fel a testet és megtanít kifejezni örömöt és fokozza az életkedvet. Támogatja a protein beépülését a szervezetbe. Stabilizálja az általános  jó közérzetet és kiegyensúlyozza a hangulatingadozásokat.

Cseregalagonya virágesszencia (Crataegus Oxyacantha ) Elengedés virága

Ajánlható azok számára akik elvesztették a számukra szeretett személyt. Gyász ideje alatt vagy szerelmi veszteség feldolgozásában ad segítséget. Extrém stressz helyzeteken és kríziseken vezet át. Daganatos betegségek és szív problémák kiegészítő kezelésére. Érzelmi zavaroknál amikor valaki  nem lát kiutat helyzetéből.                                                      

Pozitív hatást gyakorol  a szívre a és az idegrendszerre. Megkönnyíti az elválást és az elengedést csökkenti a szomorúságot. Megnyitja a szívet a megbékélés és megnyugvás irányába. Összhangot teremt az értelem és az érzelem kötött.

Csillaghagyma virágesszencia (Brodiaea elegans): Hit virága

Ajánlható a túlzott materialista gondolkodásmód okozta problémák kiküszöbölésére. A keserűség legyőzésére és gyenge önbizalom estén. Azok számára akik nehezen tudják átadni magukat meditációs vagy más spirituális gyakorlatoknak. A túlzott berögzött  intellektuális gondolkodásmód akadályozza a szellemi fejlődésüket.

Pozitív hatást gyakorol a mentális és éterikus testetekre  segít kinyílni magasabb világok felé. Növeli a lelki intuíciót  és az önbecsülést. Csökkenti a elszigeteltség érzetét melyet a túlzott anyagias gondolkodásmód okozott.  Spirituális gyakorlatok alatt ajánlott. Fokozza a tobozmirigy és a koronacsakra működését ezáltal megnyitja a szellemet a magasabb síkok felé.

Csombormenta virágesszencia ( Hedeoma pulegioides ) : Pozitív gondolatok virága

Ajánlható akik hajlamosak a negatív gondolatok átvenni a környezetüktől, ezáltal befolyásolhatóak és érzékenyekké válnak. Akik hajlamosak aurájukban olyan gondolati formákat tárolni melyek negatív hatással vannak energia rendszerükre. Gyengült vagy sérült aura szerkezet megerősítésre. Olyan betegségeknél is mint pl. alkoholizmus  is jól használható a étertest megerősítésre és a saját pozitív akarat megtartásához. Befolyásolható emberek szere akik minden külső információt a magukénak éreznek és befogadják azokat.

Pozitív hatást gyakorol az  éterikus testre. Védelmet add a negatív behatásoktól. Mentális betegségek esetén is javasolható. Fokozza a belső akaraterőt és támogatja az auratér megerősödését. Használható továbbá petrokémiai és szifilisz miazma gyógyításra is magas potenciában.

Csukóka virágesszencia (Scuttellaria lateriflora) : Gyógyítók virága

Ajánlható masszőröknek akik gyógyító tevékenységet folytatnak. Serkenti az agyalapi-mirigy működést és aktiválja a koronacsakrát.  Gyenge önértékelésben szenvedőknek vagy szenvedély betegeknek.

 Pozitív hatással van a masszázst végző terapeutákra és azok ügyfeleire. Erősíti a jobb kapcsolatot és  gyógyító érintés befogadását(koponya masszázs). Integrálja a lelki és spirituális gyógyító információt a fizikai test számára. Támogatja a fizikai test méreganyagoktól való megtisztulását. Enyhíti a idegrendszeri károsodásokat olyan estekben amikor hosszútávon nehézfém vagy drog(morfin) károsította a szervezetet. Illetve amikor a ebből fakadóan depresszió is kialakult. Masszázs alatt növeli a lelki gyógyítás hatását. Fokozza az ellazulást  és az endorfin termelés a terápia alatt.

Dinnyevirág virágesszencia (Citrullus vulgaris ) : Termékenység virága

Ajánlható női és férfi termékenység fokozására, babavárás időszakában is. Serkenti az anyatej termelést . Csökkenti a stresszt és kiegyensúlyozza az érzelmeket  állapotosság alatt. Támogatja a baba és és az anya közötti kapcsolatot még az anyaméhben. Megnyitja a szívcsakrát ezáltal fokozza a érzelmi szálak kialakulását.

Pozitív hatása van az érzelmi testre mind a állapotosság előtt mind alatt . Segít elfogadni az új élethelyzetet oldja a blokkokat és a félelmeket. Mindkét nemnél fokozza a termékenységet. Fokozza a férfi potenciát  hatással van a gyökér és a szexcsakrára egyaránt. A gyermekvállalás előtt 3 hónappal érdemes minden reggel és este  Tökvirág esszenciával együtt használni a pozitív hatás érdekében.

Datolyapálma virágesszencia (Phoenix dactylifera ) : Kortalanság virága

Ajánlható azok számára akik félnek az öregedési folyamatoktól.  Olyan emberek számára akik túlzottan aggodnak a betegségektől. Olyan betegség kezelésére amikor valaki túl gyorsan öregszik ( Progeria).

Pozitív hatással van a sejtek fiatalítására aktiválja az éteri fluidumot. Regenerálja a paraszimpatikus idegrendszert és a genetikai állományt. Aktiválja az éter teste ezáltal fokozza az energia áramlást és az életerőt. Jó hatással van a bőrre javítja annak szerkezetét.

Eukaliptusz virágesszencia (Eucalyptus globulus) : Fellélegzés virága

Ajánlható olyankor amikor szélsőséges érzelmi trauma ér valakit. Gyász vagy szeretet személy elvesztése esetén. Kapcsolatokban felmerülő nézeteltérések elsimítására. Tüdő és vese problémák betegségek kiegészítő szerként.

Pozitív hatást gyakorol a tüdőre és a szívre. Támogatja az oxigén felszívódást sejtek szintjén is. Fokozza a vérkeringést és segíti a niacin felszívódást.  Enyhíti a fájdalmat érzelmi trauma idején. Megértés és az elfogadás megtapasztalására ösztönöz. Segíti elsimítani a házasság vagy partnerkapcsolatban felmerülő nézeteltéréseket.  Megnyitja a szívcsakrát és ezáltal ösztönzi a csecsemőmirigy működését. Kezelhető vele  továbbá psora és a tuberkulózis miazma magas potenciában

Fehér rózsa virágesszencia ( Rosa alba) :Egyensúly virága

Ajánlható szellemi tevékenységet végzőknek. Nehéz döntések meghozatalakor egyensúlyba hozza az érzelmi és mentális testeket.  Általánosan regenerálja az endokrin rendszert.

Pozitív hatást gyakorol a szívre és az agyalapi mirigyre. Támogatja a vírusok és baktériumok kivezetését a szervezetből növeli az immunrendszer hatékonyságát. Egyensúlyt teremt a jobb és a bal agyfélteke között. Serkenti a számítástechnikai és matematikai  készséget.