Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

3.oldal

 Fekete hunyor virágesszencia ( Helleborus niger): Lelki fiatalság virága

Ajánlható azok számára akik félnek az öregedési folyamatoktól és  depresszióban szenvednek. Érzelmi  válságoknál amikor a körülmény miatt nem lehet megváltoztatni a kialakult helyzetet. Szerelmi bánat estén is kiváló gyógyír.

Pozitív hatással van szívre és az érzelmekre. Segít megérteni az öregedési folyamatok spirituális lényegét. Támogatja a megváltozott élethelyzetek elfogadását. Javítja az érzelmi állapotot különösen idősödő embereknél akik eltávolodtak spirituális lényüktől.

Fekete nadálytő virágesszencia ( Symphytum officiale) : Telepátia virága

Ajánlható Jóga gyakorlók   és sportolók számára. Mozgáskoordinációs feladatok végzéséhez.  Az  agyszövetet regenerálja amikor azok már sérültek. Jobb és bal agyfélteke egyensúlyba hozására. Adható állatoknak, fizikai  sérülések kezelésre.

Pozitív hatással van az idegrendszerre aktiválja a szinapszisok és a sejtek közötti kapcsolatot. Növeli a telepátiás készséget és a memóriát. Elősegíti a minden típusú tanulást . Vizsgaidőszakban is kiválóan  alkalmazható. Felébreszti az agy szunnyadó vagy sérült részeit. Általánosan javítja az idegrendszer állapotát. Regenerálja a szöveteket és az izmokat sérülések után. Megkönnyíti a relaxációt és fokozza a emlékező készséget.

Fekete üröm virágesszencia ( Artemisia vulgaris) Agyműködés virága

Ajánlható agyműködés serkentésére, frusztráció és figyelmetlenség esetén. Bármilyen okból sérült a bal agyfélteke, elsősorban az idegek vagy az idegpályák fekete üröm esszencia segít azok helyreállításban. Azok számra akik életük strukturálatlan és valamilyen okból nem képesek rendezni azt.

Pozitív hatással van az agyszövetre. Fejleszti a tanulási készséget és az IQ szintet. Fokozza a kreatív vizualizációt és a telepátiás készséget. Minden meridiánra jó hatással csakrára és nadira pozitív hatással van. Amennyiben az agyi problémák szifilisz miazma okozta a fekete üröm esszencia magas potenciában segíti annak gyógyítását.

Fokhagyma virágesszencia (Allium sativum) : Tárgyilagosság virága

Ajánlható a félelem és a szorongás leküzdéséhez. Segít megszabadulni a negatív gondolatoktól és düh érzésétől. Általánosságban ajánlott  lámpaláz és stressz helyzetek idején. Nehéz terápiás ülések alatt amikor a páciens szorong kiváló segítséget nyújt. Pánik helyzetekben javítja az általános közérzetet.

Pozitív hatást gyakorol az idegrendszerre , nyugtat és ellazít. Előmozdítja a  objektív gondolkodást enyhíti a dühöt és a pánikot. Megkönnyíti a relaxációt és az ellazulást. Oldja a blokkokat és tisztítja az elmét. Támogatja a máj működését azáltal , hogy megnyitja a hozzátartozó kisebb csakrát. Használható továbbá pszóra és petrolkémiai miazma estén magas potenciában. Fokozza az interferon termelést . Bélférgesség estén kiegészítő terápia részeként hasznos.

Fügefa virágesszencia ( Ficus carica): Tisztánlátás virága

Ajánlható tudattalan félelmek  és blokkok feloldásához. Biofeedback és pszichológiai – terápiákhoz. Meditációs gyakorlatokhoz. Elfeledett dolgokat és információkat újra felszínre hozza. Ezáltal fokozza a rálátást a jelen problémáira is. Visszavezető terápiáknál melyeknél a múltban ( akár s születésnél is) bekövetkezett blokkok feltárása és oldásához fontos a jelen élethelyzetek megoldásához.

Pozitív hatással van a mentális képességekre. Feltárja a rejtett konfliktusokat és félelmeket és segít azok feldolgozásában.

Növeli a nyugalmat és a relaxációs készséget. Stimulálja a Torok  és a Napfonat csakrát. A füge virágesszencia fokozza a termékenységet , elsősorban olyan estekben amikor a blokkok a múltban eltemetett félelmek miatt alakultak ki. Harmonizálja a mentális testet és az étertestet . Használható továbbá pszóra miazma kezeléshez magas potenciában.

Fügekaktusz virágesszencia (Opuntia vulgaris ) Párok virága

Ajánlható pároknak akik szeretnének jobban egymásra hangolódni. Növeli az érzelmi és a testi kompatibilitást.

Pozitívan hatása növeli az érzelmi együtt rezgést és segíti a harmóniát. Legjobban akkor fejti ki hatását, ha mindkét fél használja egy időben.

Fűszercserje virágesszencia ( Calycanzhus occidentallis) : Szín terápia virága

Ajánlható szín terápiákhoz és akupunktúrás kezelésékhez vagy hypno terápiához.

Pozitív hatással van a fizikai érzékenységre  és nyugtatja az idegrendszert. Kiegyensúlyozza a neurológiai rendszert. Növeli a kreatív vizualizációs készséget. Enyhe afrodiziákum. Fokozza az endorfin termelést. Használható külsőleg az akupunktúrás  pontokba bemasszírozva. Általánosan javítja az idegrendszer állapotát más eszenciákkal kombinálva. 

Golgotavirág virágesszencia (Passioflora incarnata ) : Végtelen virága

Ajánlható akik idegesek vagy nyugtalanok vagy érzelmi zavarokkal küzdenek és álmatlanságban szenvednek. Ajánlott hisztériás viselkedésnél  és gyakori fejfájással küzdőknek.

Pozitív hatással van a szív és a torok csakrára. Kinyit a magasabb tudatosság felé. Megnyugtatja és stabilizálja idegrendszert.  Mélyebb és nyugodtabb alvást biztosít mivel fokozza a biztonságérzetet. Növeli a spirituális érzékenységet azáltal, hogy közvetlen hatással van a spirituális testekre.Használható külsőleg  fürdőkbe vagy krémekbe. Szifiliszes miazma kezelésére magas potenciába javasolt.

Grapefruit virágesszencia  ( Citrus paradisi ): Tiszta gondolatok virága

Ajánlható a fej fizikai és mentális szintű regenerációjára. Fejfájás és stressz okozta izom és csontozat elváltozások esetén.

Pozitív hatása fejre  és az állkapocs csontozatára. Elősegíti a tiszta gondolatok teremtését. Kiváló gyógyír fejfájás kezelésére. Minden meridiánra pozitív hatással van és javítja a testtartást. Hatással van a mentális testre és oldja a stressz által kiváltott izom és állkapocs görcsöt. Használható továbbá pszóra miazma kezelésére magas potenciában.

Gránátalma virágesszencia ( Punica granatum): Nők virága

Ajánlható minden Nőnek és Anyának. Azok számára akik úgy érzik a gyermeknevelés és a karrier között nehezen tudnak választani. Akiknek lelkiismeret furdalásuk van , ha nem töltenek elég időt a gyermekükkel vagy a munkájukkal. Nehezen  tudják összeegyeztetni ezt a  két dolgot az életükben. Terméketlenség estén vagy anyatej elapadásánál amikor elsősorban lelki okokra vezethető vissza a gránátalma esszencia kiváló gyógyír.

Pozitív hatása fokozza a befogadó képességet és a nőiséget. Egyensúlyt teremt a női szerep vállalásában. Kismamáknak segít elfogadni a megváltozott élethelyzetet és segíti a szülést. Mindenfajta női érzelmi problémánál kiválóan alkalmazható. Segít egyensúlyt teremteni a gyermeknevelés és munka vállalás között. Oldja az ezzel kapcsolatos szorongást. Fokozza a szexcsakra működését. Külsőleg pszóra miazma estén javasolt

Gyapot virágesszencia ( Gossypium arboreum) : Lelki érzékenység virága

Ajánlható a haj és az összes szőr növekedésének előmozdítására. Endokrin rendszer zavarai estén. Spiritualitás elutasítása estén amikor belső félelme az oka a szellemi megnyílásnak.

Pozitív hatása van az éter testre növeli a fizikai test aktivitását. Segíti a protein beépülését . Szabályozza az endokrin rendszert. Növeli a belső spirituális érzékenységet,  segíti annak megértését és feldolgozását. Használható továbbá tuberkulózis miazma estén magas potenciában.