Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

4.oldal

Gyíkfű virágesszencia ( Prunella vulgaris ): Belső erő virága

Ajánlható öngyógyító folyamatok beindítására. Spirituális gyakorlatok idején. Amikor gyors segítségre van szükség, mert a szervezet valamilyen okból elfáradt. Meditációs gyakorlatok alatt segíti  a testi és lelki figyelem fenntartását. Prána gyógyítás idején mind a kezelő mind a páciens számára javasolt.

Pozitív hatással van a ásványi anyagok és a fehérjék felszívódására.Hatással van éter testre tisztítja és erősíti azt. Növeli a belső motivációs készséget és az önbizalmat. Támogatja a fizikai szervezet enzim aktivitását.

Hagyma virágesszencia ( Allium cepa) : Megtisztulás virága

Ajánlható azok számára akik régi érzelmi sebeket hordoznak. Kineziológusok és egyéb terápiáknál elősegíti a klienssel a kapcsolatot. Olyan estekben amikor túlságosan mélyre van elásva a lényeg és a megoldatlan érzelmi konfliktusok zárják el.

Pozitív hatással van feltáratlan érzelmi problémák felszínre hozatalában. Feloldja korlátokat a terapeuta és páciens között. Feloldja azokat a régi érzelmi blokkokat és korlátokat melyek , mint a hagymahéja rakodnak egymásra és ezzel feltárják a valódi lényünket vagy a gyökér problémát. Önismereti terápia részeként igen hatásos.

Hajnalka virágesszencia ( Ipomoea purpurea): Ébredés virága

Ajánlható idegesség, álmatlanság, fogcsikorgatás és ingerlékenységnél. A napi életritmus helyreállításához. Káros szenvedélyek mint pl cigaretta, kávé vagy alkohol függőségeknél támogatja a leszokást.

Pozitív hatással van az összes csakrára és az idegrendszerre. Segíti a reggeli ébredést és fenntartja a kitartást egész napra. Csökkenti a feszültséget és általános nyugtató hatással rendelkezik. Mentális betegségek esetén is alkalmazható. Rendezi  bioritmust. Akupunktúrás pontokra közvetlen tehető, fokozza a terápiás hatást és felerősíti a gyógyulást. Minden olyan terápia idején amikor túl hosszú ( 2 órás)  és nehéz az ülés , fokozza a ébrenlétet és csökkenti a stresszt. Hatással van a érzelmi testre és fokozza az endorfin termelést. Elősegíti az opiát származékok kivezetését a szimpatikus idegrendszerből.

Háromszínű árvácska virágesszencia ( Viola tricolor): Erőgyűjtés virága

Ajánlható visszatérő vírusos megbetegedések megfázás és levertség estén. Ajánlható továbbá herpesz és hepatitisz kiegészítő kezelésére.

Pozitív hatást gyakorol az immunrendszerre. Mind a megelőzésben és a már kialakult betegségeknél kedvezően befolyásolja a felépülési folyamatot. Stimulálja a mentál testet ezáltal tisztítja a gondolatokat. Használható továbbá pszóra miazma kezelésre magas potenciában külsőleg is. 

Hegyi balzsam virágesszencia ( Eriodictyon californium ) : Kinyílás virága

Ajánlható melankóliánál, bánat, elfojtott és beszűkült érzelmeknél, hisztériánál.

Pozitív hatással van az érzelmi testre. Segíti a kapcsolatot teremteni a felsőbb énnel. Minden meridiánra működésére jó hatással van. Nyugtatja  és kiegyensúlyozza az érzelmeket.  Segíti feloszlatni a mentális stressz okozta károkat. Használható továbbá tuberkulózis miazma kezelésére magas potenciában. Külsőleg krémekbe keverve is kiváló segítő társ, homlokba masszírozva tisztítja a gondolatokat.

Henna virágesszencia ( Lawsonia inerinis ) : Megértés virága

Ajánlható olyan időszakban amikor változások elfogadás szükségszerűvé válik az életben. Új filozófiai , spirituális vagy akadémiai tudás feldolgozásához. Életmód váltások idején igen jól használható legyen az táplálkozási vagy életfelfogásbeli változás. Személyes életkrízis idején . Hatással vagy az úgynevezett sejtemlékezetre mely tárolja akár elmúlt életeink információit is a DNS és az RNS szintjén. Feloldja ezeket a karmikus blokkokat és támogatja a jobb megértést.

Pozitív hatással van minden típusú új nézet vagy gondolkodás mód befogadására. Váltózó élethelyzetek mint pl. a menopauza idején is segítséget nyújt. Megnyitja a koronacsakrát és egyensúlyba hozza a jobb és a bal agyféltekét.

Izsóp virágesszencia ( Hyssopus officinalis ) : Önbecsülés

Ajánlható bűntudat és önvád feloldására. Rehabilitációs terápiáknál (börtönökben is ) . Ajánlható minden olyan estben amikor valaki meg van győződve arról , hogy bűnös valamiben és ettől nem képes szabadulni. Meditációhoz és előző életekbe visszavezető üléseknél.

Pozitív hatása , hogy növeli az önbecsülést segít bízni Önmagunkba. Támogatja a személyiség fejlődését .Oldja a bűntudatot és előmozdítja a jobb megértést és az ehhez kapcsolódó negatív érzelmek feloldását.  Jó hatással van a masszázs alatt amikor az izmok nagyon merevek. Megnyitja a Napfonat csakrára és megerősíti a meridiánokat.  Nyugtatja az idegrendszert és harmonizálja az érzelmi testet. Használható továbbá nehézfém miazmánál magas potenciában.

Japán naspolya virágesszencia ( Eribotrya japonica ): Emésztés virága

Ajánlható a gyomor problémáknál különösen ha együtt jár szorongással vagy félelemmel. Tengeri betegség , tériszony és hányinger kezelésére. Minden jellegű utazási betegség esetén kiváló gyógyír.

Pozitív hatással van az emésztésre támogatja a gyomor működését. Csökkenti a hányingert és tengeri betegséget, oldja a szorongást. Fokozza az emésztő enzim termelést . Első számú elsősegély szer gyomorégés és egyéb gyomor problémák  kezelésére. Harmonizálj a érzelmi és a mentális testet  ezáltal oldja a félelmet és a szorongást.

Jázmin virágesszencia ( Jasmine Officinalis ) : Isteni szikra virága

Ajánlható azoknak akik törekednek megérteni asztrológiai és kozmikus kapcsolatokat. Azok számára akiknek gyenge az önértékelésük és bizonytalanok önmagukban.

Pozitív hatással van a belső önbecsülés kialakulására és a gondolatokra. Növeli a képességet a lélek eredeti értelmének megértéséhez. Tisztítja a tüdőt és orr üreget javítja a szaglást. Aromaterápiához különösen ajánlható. Feloldja a lerakodott méreganyagokat és segít megtisztítani a szervezetet a vírusoktól. Támogatja a protein beépülését ezáltal jól alkalmazható hypoglikémianál kiegészítő terápia részeként illetve férfiaknál a növeli a spermaszámot. Serkenti az úgynevezett állandó atomot (permanent atom) mely a szívcsakránál található. .

Kagylóvirág virágesszencia ( Malluccella leavis ): Befogadás virága

Ajánlható férfi és női terméketlenségnél, nemi szervek regenerálásához. Stressz és szorongás legyőzéséhez. Kötőszöveti  betegségeknél regeneráló hatása van. Fény- és színterápiáknál fokozza annak hatásosságát.

Pozitív hatással van a termékenységre mindkét nemnél. Oldja feszültséget és a blokkokat. Növeli az érzékenységet. Csökkenti a stresszt és javítja az idegrendszer állapotát. Rádióaktív miazma kezeléséhez magas potenciában.

Kajszibarack virágesszencia ( Prunus armrniaca ) : Könnyedség virága

Ajánlható  diabétesznél és a  hasnyálmirigy megerősítésére. Fokozott szellemi nyomásnál és nyugtalanságnál. Váratlan kedélyállapot változásoknál .

Pozitív hatással van a vércukorszint stabilizálására. Támogatja a vesét és a mellékvese munkáját. Segíti a proteinek, ásványi anyagokat és C-és B vitamin beépülését a szervezetbe. Belső konfliktusok és érzelmi feszültségeknél segíti a megértést és rálátást ad a megoldásra.  Használható továbbá petrokémiai miazmánál külsőleg.