Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

5.oldal

Kakukkfű virágesszencia ( Thymus vulgaris ): Időutazás virága

Ajánlható más esszenciák felerősítésére és a gyógyulás elősegítésére. Előző életek feltárásához  regressziós terápiákhoz javasolt (ebben az estben érdemes együtt adni csombormenta virágesszenciával, amennyiben trauma éri a pácienst ).

Pozitív hatással a csecsemő mirigyre. Segít legyőzni az idő korlátokat. Oldja előző életeknél keletkezett blokkokat ( vezető segítségével ajánlott).

Kamilla virágesszencia ( Matricaria chamommilla) : Harmónia virága

Ajánlható érzelmi stabilitás növelésére. Álmatlanság és gyomor idegesség csökkentésére. Meditációhoz és minden jellegű információ befogadására. Hypno terápiákhoz ajánlott. Fájdalomcsillapításhoz , gyomoridegesség és vese problémák kezelésére.

Pozitív hatással van az idegrendszerre, serkenti a tobozmirigy működését. Stabilizálja az érzelmeket. Nyugodt alvást biztosít. Hasfájós babáknál segíti az emésztést és csökkenti az emésztési nehézséget. Enyhíti a stresszt és stabilizálja az érzelmeket. Fokozza a természetes morfin termelést ezzel egyfajta fájdalomcsillapítóként is hat. Segíti a mentális és az érzelmi test összekapcsolódását ezáltal növeli az objektivitást. Alkalmazható szifiliszes miazma kezelésére magas potenciában. Ilyen estekben a veséhez és  mellékveséhez  kapcsolódó betegségek alakulna.

Kapor virágesszencia (Anethum graveolens ): Megnyugvás virága

Ajánlható azok számára akik túlságosan önkritikusak, félnek a haláltól és az öregedéstől. Depresszióban szenvedőknek. Városban élők számára és azoknak akik túl érzékenyek a váltózó világra.

Pozitív hatással van az érzelmi és éter testre azáltal, hogy egyensúlyt teremt közöttük. Tágítja a tudatot ezáltal elősegíti az objektivitást. Javítja a legtöbb élelmiszer  felszívódádást. Hasfájós babáknak is teához keverve vagy külsőleg bemasszírozva ajánlott. Segíti  a szinapszisok ingerület átvivő munkáját  elsősorban az agy területén.  Belső biztonságot ad.

Kávé virágesszencia (Coffea arabica): Határozottság virága

Ajánlható azok számára akik nehezen hozzák meg a döntéseiket. Minden egyéb esszencia hatását felerősíti. Kávé ivásról való leszokáshoz  hozzásegít. Neurológiai problémák kezelésére kiegészítő terápiaként ajánlott. Egyes depressziós betegségek esetén.

Pozitív hatással van az idegrendszerre és a vesére. Elősegíti a határozott gyors döntések meghozatalát. Érzelmi stabilitást ad. Stimulálja az összes meridiánt ezáltal fokozza a étertest aktivitását. Fokozza a kálcium, jód, vas a cink illetve az A -és B-vitamin felszívódását. Enyhíti a petrokémiai miazma negatív hatásait. 

Kefevirág virágesszencia ( Callistemon viminalis ) : Belső béke virága

Ajánlható szorongással küzdőknek , környezet változásnál, új  élet helyzethez  való alkalmazkodáshoz. Javasolható tömegiszony kezelésére vagy zárt térben való félelemnél.  Vizsgáknál   előadásoknál feszültség oldására. Minden olyan helyzetben amely hosszan tartó szorongással jár , akár abban az esetben is már amikor már  "tic"(kényszeres ismétlődő  mozgás)  is kialakult.

Pozitív hatása, hogy segíti legyőzni a belső bizonytalanságot derűt és nyugalmat ad.  Képessé tesz megoldani az új szituációkat és segíti alkalmazkodást. Mind a pubertás alatt mind állapotos időszakban vagy menopauza idején kiválóan alkalmazható. Erősíti s vesét és az idegrendszert. Oldja a izmok feszültségét és segít eltávolítani a toxinokat. Szifiliszes miazma estén is alkalmazható. 

Kerti pletyka virágesszencia (Tradescantia virginica) : Pozitív gondolkodás virága

Ajánlható azok számára akik túlzottan cinikusak és mindennel szembe elutasító magatartásúak. Nem látják semminek a jó oldalát mindenhez negatívan állnak hozzá. Szkeptikusoknak akik nehezen fogadják el az új vagy gondolkodásuktól eltérő eszméket.

Pozitív hatása , hogy segíti  visszaállítani az egészséges gondolkodás módot. Nyitottá és elfogadóvá  tesz a világ dolgai iránt.  Oldja a mentális testben keletkezett blokkokat és megnyitja a spirituális testeket. Csökkenti a radioaktív sugárzás káros hatásait . Használható sugárkezelések után. Csökkenti a koleszterin szintet és javítja a agyi vérellátást. 

Khat virágesszencia (Catha edulis) : Életcél virága

Ajánlható azoknak akik elvesztették a jövőjükkel szemben a bizalmat. Letargiában szenvedőknek és szorongóknak. Spirituális gyakorlóknak vagy meditáció idején mivel  felerősítheti  az angyalokkal való párbeszéd készségét is.

Pozitívan hat az endokrin - és az immunrendszerre. Oldja a félelmeket helyreállítja a jövőbe vetett hitünket. Meditációs és vizualizációs  gyakorlatokhoz ajánlott. Hatással van a napfonat csakrára. Segít regenerálni a idegrendszert, oldja a félelmeket és a szorongást. 

Kisvirágú rózsa virágesszencia ( Rosa macarantha) : Telepátia virága

Ajánlható azok számára akik túlságosan befelé fordulóak . Akik nem tudnak beilleszkedni és kívülállónak érzik magukat. Autizmus és más neurológiai nehézségeknél kiegészítő kezelésére alkalmazható.

Pozitív hatással van a bal és jobb agyfélteke egyensúlyi állapotának helyreállításában. Növeli a neuronok érzékenységét ezáltal a telepátiát is. Asztrális és mentális test közötti kapcsolatot javítja. Regenerálja az agyi szöveteket és az RNS szerkezetét.

Komló virágeszencia ( Humulus lupulus): Növekedés virága

Ajánlható azok számára akik szeretnék a lelkiségüket jobban kiterjeszteni. Csoportoknak vagy csoportos terápiáknál  az egymásra hangolódást segíti. Fizikai és lelki növekedés egyaránt előmozdítására.

Pozitívan hat az agyalapi mirigyre és megnyitja a Harmadik Szem csakrát.  Egyes estekben alkalmazható lassú növekedés estén.  Megerősíti a spirituális fejlődést.  hatással van az összes meridiánra és javítja a keringést és rugalmassá teszi az érfalakat. Tuberkulin miazma esetén is adható. 

Körtefa virágesszencia ( Pyrus communis ) : Rugalmasság virága

Ajánlható spirituális és az intellektuális gondolkodás mód összeegyeztetésére. Zenei képességek fejlesztésére. Tartás-és gerincproblémákkal  küzdőknek. Megkönnyíti a masszőrök és kiropraktőrök munkáját.

Pozitív hatása van a gondolatvilág rugalmasságának növelésére. Fokozza az önbizalmat és növeli a belső tartást.   Oldja a izom feszülést és a javítja a gerinc állapotát.

Kukorica virágesszencia   ( Zea mays) : Városlakók virága

Ajánlható azok számára akik elvesztették a kapcsolatukat a Földdel. Zsúfolt, személytelen helyen élők számára. Akik nehezen viselik a városi környezetet. Pszichoszomatikus betegséget kezelésére. Rémálmok és vírusos betegségek legyőzésre egyaránt javasolható.  Tumoros betegségek kiegészítő terápia részeként külsőleg és belsőleg is szedhetik.

Pozitívan hat a Földdel való  spirituális kapcsolat megerősítésére . Lehetővé teszi számunkra a saját kozmikus tervünk megvalósítást ebben földi életben.  Hosszútávú tervek kivitelezésében ad támogatást. Javítja az immunrendszer működést, szélsőséges stressz helyzetekben is. Fokozza az asztráltest működését ezáltal közelebb hozza azokat az információkat melyek esetleg előző életekből vagy a múltból származnak. Ez nagyobb rálátást ad a jelen illetve a jövő problémáinak megoldásához is. Megnyitja a napfonat csakrát.