Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

6.oldal

 Levendula virágesszencia (Lavender french) : Lelki fejlődés virága

Ajánlható karmikus akadályok megértésére. Kapcsolat felvétel a Felsőbb Énnel, álom élet ösztönzésére. Lelki egyensúly helyreállítására.  Adható érzelmi konfliktus idején, mely akadályozza a spirituális növekedést. 

Pozitívan hat a korona csakrára tisztítja a meridiánokat. Nyugodt alvást biztosít serkenti az álom életet. Fokozza éberséget és a tudatosságot. Segíti Felsőbb Énnel való kapcsolat teremtést. Elhárítja azokat a karmikus akadályokat, melyek gátolják a szellemi fejlődést. Ezáltal megteremti a lelki egyensúlyt. 

Adható fürdőkhöz is, asztrál test regenerálása idején. 

Lilaakác virágesszencia ( Wisteria sinensis ): Megerősödés virága

Ajánlható akupunktúrás kezeléshez vagy masszázs terápiáknál. Életerő hiányánál.  Szexuális problémáknál, mint pl.: elutasítás, vágy hiánya vagy testi kiégés estén. Segíti a fehérjék a vas a szilicium a C,D, és B vitaminok beépülést a szervezetbe. 

Pozitív hatása van az összes meridiánra, javítja a keringést támogatja a tápanyagok és a vitaminok beépülését. Fokozza a DNS és az RNS regenerációját. Támogatja az energetikai rendszer aktivitását. Javítja az idegrendszer és a keringési rendszer állapotát. Oldja a szexuális blokkokat, segíti a megnyílást és megtanít a szerelme élményére. Ajánlható továbbá tuberkulin miazma kezelésére. 

Réti füzény virágesszencia (lythrum salicaria) : Összhang virága

Ajánlható az alsó három csakra összehangolására. Azok számára kik túlságosan álmodozók és nem állnak két lábbal a földön.  Azok számára akiknek a korona csakrájuk aktív, de szükségük az alsó csakrák kiegyensúlyozására is. 

Pozitív hatása van mind a három alsó csakrára ezáltal megteremthető stabilitás az életben. Erősíti a fizikai sík energiáit. 

Indiai Lótusz virágesszencia ( Nelumbo nucifera ) : Mélység virága

Ajánlható más virág-és kristály esszenciák illetve homeopátiás szerek hatásának felerősítésére . Általános tisztító szerként használható. Érzelmi válságok és problémák kezelésére. Meridiánok nadik , csakrák valamit minden finom anyagi testet, tisztítására  és harmonizálására.  

Pozitív hatással van minden csakrára és meridiánra, de elsősorban a koronacsakrára és a tobozmirigyre fejti ki tisztító és megnyitó hatását.  Meditációhoz és kreatív vizualizációs gyakorlatokhoz különösen ajánlott. Fokozza a telepatikus készséget. Pozitív hatással van a szívre a májra és a lépre. Regenerálja a szöveteket . Minden miazmát fokozatosan távolít el az aurából. 

Általános tisztító  és megelőző szerként naponta 2X egy hónapig ajánlott fogyasztani. ( a megfelelő hígításra nagyon érzékeny, vagyis semleges potenciákat érdemes használni, mint 6x,12x, 200x 10MM )

Madia virágesszencia ( Madia elegans) : Koncentráció virága

Ajánlható azok számára akik sokat dolgoznak nagy hajtásban élnek és emiatt kiégtek és elvesztették lelkesedésüket.  Akik elvesznek a részletekben és nem tudnak befejezni valamit.

Pozitív hatása, hogy elősegíti a koncentrációs készséget és a hatékony munka végzést. Megnyitja a 2. csakrát (lép-vagy szexcsakra), ezáltal fokozza a kreatív energiák áramlását. Segít megkülönböztetni a káprázat és a valóság közötti különbséget. 

Mandula virágesszencia ( Prunus amygdalus ) : Kibontakozás virága

Ajánlható rejtett félelmek feloldására. Gyermekeknek akik fizikai vagy mentális szinten lemaradtak.  A szervezet általános regenerációjára. Idősödők számára aki félnek az öregségtől , mivel a mandulavirág esszencia testileg és lelkileg is fiatalít. Állandó félelmek kezelésére. Azok számára akik fenyegetve érzik magukat a világ dolgaitól, emiatt gyakran betegek.

Pozitív hatással van a hormon háztartásra. Fokozza a mentális érést oldja a félelmet. Segít szembenézni a belső problémákkal és megoldásra ösztönöz. Stimulálja a Torok csakrát ezáltal javítja a személyes kifejező képességet. Sejtszinten regenerálja a emberi szervezetet , elsősorban a DNS és RNS -re hatva.  . Egyensúlyba hozza a mellékvese és agyalapi -mirigy működését. Megerősíti az étertestet ezáltal fokozza az életerőt. Erősíti az önbizalmat és a belső hitet, visszavezet a valós belső Én-hez mind szellemileg mind érzelmileg. Támogat abban, hogy saját intuíciókat felismerjük és megtanít hallgatni rá. Ajánlható petrolkémiai miazma fennállásánál ( magas hígításban, 10MM -nek megfelelő homeopátiás potencia ). A mandula virágesszencia egy univerzális tonik!

Mangó virágesszencia ( Mangifera indica ) : Felélénkülés virága

Ajánlható azok számára akik lelki összhang megteremtésére törekszenek. Telepatikus készség fejlesztéséhez. Természetgyógyászoknak munkájuk megkönnyítésére. Külsőleg psoriasis kezelésére.

Pozitív hatása van a felsőbb csakrákra, és tisztítja a meridiánokat. Összehangolja a szív-a torok a homlokcsakrákat. Hatással van továbbá  a 10 és a 12 csakrákra is. Serkenti az agyalapi mirigy munkáját és regenerálja a idegi szöveteket. Univerzális tonik a szervezet felélénkítésére. Fokozza a spirituális érzékenységet és növeli a ESP készséget. 

Margitvirág  virágesszencia ( Chrysanthemum maximum) : Szellemi megértés virága

Ajánlható azok számára akik szellemi és spirituális megértésre törekszenek. Spirituális csoportoknak terápiák folyamán. Javasolható asztmában vagy légzőszervi problémákban  szenvedőknek, mivel segíti a gyógyulási folyamatot beindulását.

Pozitív hatást gyakorol az érzelmi a mentális a kauzális és a spirituális testre. Segíti a valós megértést azok számára is akik túl gyorsan akarnak fejlődni. Stabilizálja az  érzelmi és mentális testeket és ezáltal fokozza a spirituális test tisztulást. 

Maté virágesszencia ( Ilex paraguariensis) : Figyelem virága

Ajánlható figyelmetlenség és mentális betegségek teljes spektrumának kezelésre. ADHD és figyelem hiány kezelésre, kiegészítő terápia részeként.

Pozitív hatással van a agyra sejtekre. Egyensúlyt teremt a jobb és a bal agyfélteke között. Javítja a memóriát a mentális  és tanulási készségetJavítja az agyi szövetek regenerációját,olyan esetekben is amikor annak egy részét, nem vagy csak alig használja. Pszora miazma kezelésre, magas potenciában. 

 Medveszőlő virágesszencia ( Arczostaphylos manzanita) : Kifejezés virága

Ajánlható azok számára akik félénkek és szégyenlősek. Dadogással küzdőknek. Végletek között csapongóknak,  akik olykor nagyon visszafogottak, máskor viszont agresszíven viselkednek. Érzelmi egyensúlytalanság leküzdésére. Azok számára akik nehezen fejezik ki saját érzéseiket és vágyaikat.

Pozitív hatással van a torok csakrára, javítja a kifejező készséget oldja a blokkokat. Segíti az önkifejezést és növeli az IQ szintet. Oldja a félénkséget ezáltal csökkenti az agresszív reakciókat is. Elősegíti a koponyalemezek eltolódása miatti, fizikai és érzelmi zavarok helyreállítást. Támogatja gerincvelő folyadék áramlást, erősíti a tüdőt és csökkenti az arcüreggyulladás kockázatát. Javítja a B-és a K vitamin valamint a vas és a cink felszívódást. 

 Mezei tikszem virágesszencia ( Angallis arvensis) : Kundalini energia virága

Ajánlható meditációs gyakorlatokhoz Kundalini energia felébresztéséhez. Személyes indentitás tudat zavar esetén melyet , a  helytelen apa kép okozott. Azok számára akik nehezen tudnak saját kapcsolatokat  kialakítani. Akik számára nehézséget okoz a kezdeményezés vagy a vezetői magatartás.

Pozitív hatással van a fő csakrákra aktiválja és koordinálja azokat. Harmonizálja az álom életet és tisztítja a gondolatokat. Helyreállítja az önbizalmat és az önértékelést , melyek a negatív apakép miatt szenvedtek kárt. Fokozza a szív a torok és a harmadikszem csakra működését.  A mezei tikszem esszencia fokozza az életerőt, továbbá javítja fizikai szinten is a szív és a agyalapi mirigy valamit a tobozmirigy munkáját.