Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

7.oldal

Molyhos ökörfarkkóró virágesszencia ( Verbascum thapsus) : Felemelkedés virága

Ajánlható csoportoknak akik szeretnék növelni telepatikus képességüket. Férfiak számára afrodiziákumként.

Pozitív hatással van a Lép csakrára és a Harmadik szem csakrára. Fejleszti a tudatosságot segít követni  saját belső önvalónk megvalósításában. Segíti a megfelelő társadalmi és erkölcsi normák kialakulást és azok követését, az  egyén számára. Támogatja a közös munkát és az együttműködést. A csoportos munkáknál az egymásra hangolódásának lehetőségét és közös motiváció megteremtését segíti elő. 

Nagy csalán virágesszencia (Urtica dioica ): Összetartozás virága

Ajánlható érzelmi stressz , széthulló család vagy otthon, örökbefogadott gyermekeknek számára.

Pozitív hatással van a tüdőre a vesére és az idegrendszerre. Segít a konfliktusok megoldásában vagy feldolgozásában. Támogatja az  összetartózást és az egységet.

Nagyvirágú lednek virágesszencia (Lathyrus latiofolus) : Megnyílás virága

Ajánlható befelé forduló vagy antiszociális viselkedés esetén. Zsúfolt helyen vagy nagyvárosokban élők számára. Olyan növények vagy állatok számára is javasolt, akik túlzsúfolt helyen élnek egymás mellett.

Pozitív hatása, hogy segít megteremti az érzelmi stabilitást. Megtanít a harmonikus egymás mellett élésre. Fejleszti a szociális érzékenységet és az elfogadást. Fokozza a saját fantázia kialakulást. Nyugtatja az idegrendszert és erősíti az étertestet. Minden meridiánra pozitív hatást gyakorol. Elősegíti a hasnyálmirigy kiegyensúlyozott működését. Gonorrhea miazma estén kiegészítő terápia részeként, magas potenciában javasolt. 

Napraforgó virágesszencia ( Helianthus annus) : Ying energia virága

Ajánlható azoknak akik nehezen tudnak másokra odafigyelni. Arrogánsak vagy egoisták. Ying /Yang energiák harmonizálására. Magasabb szintre emeli a férfi ego-t és megnyitja a szívcsakrát. Azok számára akik harag vagy ellenséges érzelmeket táplálnak környezetük iránt. Negatív apai kép miatt nehezen vállalnak fel kapcsolatokat.

Pozitív hatással van a szív csakrákra, növeli az együttérzést és a gondoskodást. Férfiak számára megkönnyíti a gyermek utáni vágy felébredését és a baba befogadását. Serkenti a Kundalini energiát és összehangolja a csakrákat. Segíti a kiropraktőr munkáját, mivel jó hatással van a gerincoszlop állapotára és javítja a D vitamin beépülését. 

Narancsfa virágesszencia ( Cistus sinensis ) :Megújulás virága

Ajánlható depresszió, reménytelenség, kétségbeesés esetén. Tudattalan félelmek és visszatérő rémálmoknál. Minden fajta trauma kezelésre és feldolgozására alkalmazható. Ismeretlen eredetű dolgoktól való félelem leküzdésére javasolt. Hipnózis idején megkönnyíti az ellazulást és segíti a terapeuta munkáját.

Pozitív hatása, hogy nyugalmat ad felszámolja az érzelmi feszültséget és oldja a tudattalan blokkokat . Segít észrevenni a "fényt az alagút végén". Javítja az alvás minőségét és eloszlatja a rémálmokat. Segíti a C-vitamin felszívódást és a izmok ellazulást. 

Nárcisz  virágesszencia  (Narcissus ajax) : Meditáció virága

Ajánlható mentális test aktivizáláshoz, meditációhoz, korona csakra megnyitásához.

Pozitív hatással van a magasabb tudatosság kiterjesztésére. Elmélyíti a meditációt segít kapcsolatot teremteni a magasabb énnel. Fokozza a spirituális érzékenységet. Regenerálja a fizikai testet mivel tisztítja a gondolatokat és az aura mentális szintjét. Csökkenti a stresszt és nyugtatja az idegrendszert. Javítható az egyes depressziós betegek állapota. Nehézfém miazma kezelésére magas potenciában javasolható. 

Nefelejcs virágesszencia ( Myosotis sylvatica ) : Aktivitás virága

Ajánlható fizikai test regenerálására, agyi tevékenység fokozásár, memória javítására, toboz mirigy működésének előmozdítására.  Koronacsakra megnyitásához és meditációs gyakorlatokhoz javasolt. 

Pozitív hatással van a tanulásra és az információ befogadására. Javítja az agyi kapacitást, megelőzi a szorongást. Segíti a negatív gondolatokat kisöpörni. Javítja az áloméletet , segít az álmatlanság és a rémálmok legyőzésében. Összehangolja a mentális és az érzelmi testeket.  Nefelejcs virágeszencia általánosan javasolható a koponya területén bekövetkezett sérülések vagy elmozdulások kezelésére. 

 Négylevelű lóhere virágesszencia ( Trifolium dubium ) : Intuíció virága

Ajánlható a kifejező készség növelésére, erősíti a gégét és a pajzsmirigyet. Növeli az intuíciós készséget. Azok számára akik úgy érzik soha nincs szerencséjük és bizonytalanok önmagukban. 

Pozitív hatással van a szív és-torok scakrára. Fokozza az önállóságot és a beleérző készséget. Erősíti a praktikus és logikus gondolkodást. Növeli az identitás tudatot ezáltal javítja az önkifejezést. Segíti a E és B -vitamin felszívódását. Idegrendszeri betegségeknél  és szifiliszes miazmánál magas potenciában alkalmazható. 

Nőszirom virágesszencia (Iris Vesicolor) :Művészek virága

Ajánlható  művészeknek a kreatív energiák előmozdítására. Megnyitja a szívcsakrát ás oldja a 2. csakra blokkját. Javasolható táncosoknak, festőknek, szobrászoknak, zenészeknek és minden művésznek. 

Pozitív hatása van a szív - és a lép csakrára. Javítja a jobb agyfélteke működését. Ihlete ad és feléleszti az előző életekből hozott kreatív és művészi készségeket. Megerősíti az összes meridiánt ezáltal fokozza a fizikai test energiáját. Javasolt szifiliszes miazma kezelésére magas potenciában. 

Orgona virágesszencia (Syringa vulgaris ): Tartás virága

Ajánlható kiropraktikus kezeléseknél mivel igen jó hatással van a gerinc oszlopra. Hát betegséggel küzdőknek ajánlott. Alkalmazható gyenge életerő vagy lassú növekedés estén. Olyan emberek számára akik valamilyen okból az áldozattá válnak vagy erős függésben vannak más emberektől.

Pozitív hatással van a a gerincre és a tartásra. Felébreszti a Kundalini energiát és megnyitja az összes csakrát. Csökkenti a gyulladást és rugalmasságot biztosít a gerinc számára. Gerinc gerinctorna vagy kiropraktikus kezelés idején oldja az izmok feszültségét és hatékonyabbá teszi a gyógyulási folyamatot. Feloldja a azokat az érzelmi blokkokat, melyek gátolják a fizikai növekedést.Támogatja a saját érzelmi identitás tudat kialakulást ezáltal elindítja a változás folyamatát. Segíti a kálcium a lecitin és a B vitaminok beépülését a szervezetbe. Javasolt továbbá nehézfém miazma kezelésére. 

Óriás kaktusz virágesszencia ( Carnegiea gigantea ) : Önbizalom virága

Ajánlhatólázadó tiniknek , vagy akiknek nehézségeik vannak az édesapjukkal. Nem megfelelő apakép vagy gyökértelenség esetén.  Azok számára akik nehezen tudják elfogadni a hagyományokat. Ekcéma kezelésre külsőleg is használható. 

Pozitív hatása van múlt és a hagyományok elfogadására. Növeli az önbizalmat tisztítja az érzelmi teste és a gondolatokat. Segíti a limfatikus rendszer tisztulását és fokozza a keringést. Adható szenilitás megelőzésére és kezelésére valamint amnéziás betegnek. Oldja a negatív apai mintát azonban kevésbé hatásos a rossz anyai képre. Erősíti az összes meridiánt és nadit továbbá segíti az A és C-vitamin felszívódást.