Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

8.oldal

Orbáncfű virágesszencia ( Hypericum perforatum) : Oltalom virága

Ajánlható múltból hozott félelmek ,érzelmi instabilitás, álmatlanság esetén. Depresszió  vagy melankólia kezelésre. Minden típusú alvási probléma kezelésére, mint pl. éjjeli izzadás, éjszaki bevizelés vagy rémálmok idején. Frusztráció vagy ismeretlen dolgoktól való félelmek kezelésre. 

Pozitív hatása van minden jellegű félelem feloldására, gyermekek éjszaki elalvását megkönnyíti. Védelmet ad a lelki és érzelmi instabilitás estén valamint az éjszaka folyamán. Segíti a cink a magnézium és a foszfor beépülését a szervezetbe.  Adható pszóra miazmánál külsőleg is. 

Oroszlánszáj virágesszencia (Antirrhinum majus) : Önkifejezés virága

Ajánlható a hang, torok, gége támogatására és állkapocs feszültség feloldására. Különböző eredetű gyulladásoknál és allergiánál. Azok számára akik túlságosan kritikusak a világgal szemben vagy durván beszélnek másokkal. Éjszakai fogcsikorgatás kezelésre, amikor a belső érzelmi feszültsége okozza az állkapocs görcsét. Azok számára akik energikusak és túlságosan erős a libidójuk, mellyel nehezen tudnak mit kezdni ezért agresszívé válhatnak.

Pozitív hatással van a beszéd készségre és a hangra. Oldja a blokkokat a torok csakrában. Segíti az önkifejezést. és a kreatív erők megnyilvánulást. Harmonizálja a szexcsakra túlműködést és feloldja az ott keletkezett elakadásokat, ezáltal harmonizálja a  torokcsakrát. Enyhíti a állkapocs erős feszültségét. Megteremti az egyensúlyt a 2. és 5 csakra között, így hozzájárul a kreatív erők kifejezésre.

Orvosi kálmos virágesszencia ( Acorus calamus ) : Megnyugvás virága

Ajánlható extrém szorongás  és félelem esetében.  Más esszenciák hatását fokozza. Idősek otthonába vagy más gondozási  központokban a stressz csökkentésére. Skizofrénia kiegészítő kezelésére.

Pozitív hatással a test -lélek-szellem hármasságára. Kiegyensúlyozza az érzelmi életet, megnyugtat és ellazít. Növeli a spirituális érzékenységet. Minden más esszencia hatását fokozza, ezért keverék részeként javasolt. 

Orvosi tisztesfű virágesszencia ( Stachys officinalis ): Önkontroll virága

Ajánlható önkéntes cölibátus estén. Szexuális problémák megoldására, amikor a vágy elnyomása belső konfliktussal jár. Szexuális zaklatás kezelésre.

Pozitív hatása hogy képes nemi ösztönöket magasabb szintre emelni, annak elnyomása nélkül. Belső megnyugvást és nagyobb önkontrollt ad. Hozzájárul a magasabb elvek és a szexualitás egyensúlyba tartására. Oldja a nemi erőszak okozta lelki sérüléseket és támogatja a regenerálódási folyamatokat. 

Őszibarack virágesszencia   ( Prunus persica ) : Regeneráció virága

Ajánlható általános erősítőként, gyorsítja betegségekből való felépülést. Hatással van az aurára és az étertestre egyaránt, ezáltal erősíti a fizikai test gyógyulását.  Javasolt továbbá pszichés betegségek kezelésére, különösen olyan estekben amikor valaki kerüli a valósággal a kapcsolatot. Ilyen lehet pl. kábítószer függősség is. Más esszenciák hatását fokozza.

Pozitív hatással van az éter testre , megkönnyíti a nyugodt, békés alvást. Erősíti a fizikai világ iránti érdeklődés és egyensúlyt teremt az álomvilág és a valóság között. Előmozdítja a Prána áramlást a testbe. Masszázshoz és kiváló külsőleg is mivel javítja a izmok állapotát. Továbbá psora miazma  illetve más bőrbetegségek kezelésre külsőleg és belsőleg is használható.

Papaya virágesszencia (Carica papaya ) : Egység virága

Ajánlható elnyomott érzelmek, szexuális problémák, hormonális zavarok kezelésére.

Pozitív hatás, hogy párok között növeli az egység élmény megtapasztalását, serkenti a szív csakrát. Megkönnyíti a magasabb szellemi síkokkal  való kapcsolatot mind meditáció mind alvás idején. Hormon rendszert aktiválja.

Papsajtmályva virágesszencia ( Malva rotunndifolia): Fordulat virága

Ajánlható  élethelyzet változás idején ami stressz helyzettel jár együtt. Pubertás kor, menopauza, személyes válság idején. Azok számára akik nehezen tudnak barátkozni vagy beilleszkedni a társadalomba.Ennek oka elsősorban a bizalmatlanság és a zárkózottság. Akik úgy érzik nem tudnak nyitni az emberek felé, mert félnek az elutasítástól.

Pozitív hatása, hogy oldja a blokkokat, segít legyőzni a bizonytalanságot, megkönnyíti az alkalmazkodást és az elfogadását az új élethelyzetnek. Megnyitja a szívet és a lelket, melegséggel tölti fel azt. Segít legyőzni azokat az gátakat mely a barátságokat és a társadalmi kapcsolatokat akadályozzák. 

Parti mamutfenyő virágesszencia ( Sequoia sempervirens ): Szilárdság virága

Ajánlható az életerő fokozására. Azoknak akik rugalmatlanok vagy nehezen tudnak alkalmazkodni. Javasolt stressz helyzetek idején. Olyan emberek számára akik nehezen tudnak állást foglalni. Gyenge életerő vagy lassú fizikai fejlődés esetén. Akiknek a gerincvelő sérült vagy egyéb gerincbetegségben szenvednek.

Pozitív hatással van az harmadik szem csakrára és az agyalapi mirigyre. Segíti a világosabb a gondolkodást és bepillantást enged a személyes jövőképbe. Regenerálja  a sejteket. Fokozza az életerőt és a vitalitást. Elősegíti a fizikai fejlődést és egyes estekben a növekedést. 

Paw-Paw virágesszencia ( Asimina triloba ) : Önértékelés virága

Ajánlható anorexiában szenvedőknek, szülő szeretet hiánya, alacsony önértékelés, bizonytalanság esetén. Olyan estekben amikor fontos döntés előtt állunk. Tápanyag hiányos állapotok kezelésre. Amikor a szervezet valamilyen okból nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, ilyen lehet akár betegség idején, kórházba vagy amikor valaki elutasítja magától az ételt. Továbbá érelmeszesedés, fehérje hiányos állapotok, és anorexia kezelésére javasolható.

Pozitív hatása, hogy képessé tesz a problémákkal szembenézni és megoldani azokat. Segít a meghozni a megfelelő döntést, belső iránymutatást ad. Fokozza az önértékelést és az önelfogadást. Fokozza a tápanyagok beépülést a szervezetbe. Hozzájárul az lelki és pszichológiai problémák feloldásához, olyan esetekben amikor valaki tudatosan nem vesz magához élelmiszert (anorexia) vagy fél az elhízástól. Ilyen állapotoknál kialakul a tápanyag hiány, akár veszélyebe  is sodorhatja az egészségi állapotot.

Petúnia virágesszencia ( Petunia hybrid) : Kiegyensúlyozottság virága

Ajánlható hyperaktív gyermekeknek, viselkedési zavaroknál, depresszióban szenvedőknek. Azok számára akik úgy érzik nem képesek álmaikat megvalósítani.  Azok számára akik szétszórtak és nem tudják kiszűrni a feladatok közül a lényegeset. Emiatt sokszor elvesznek a részletekbe. Olyan emberek számára akiből hiányzik a lelkesedés vagy a motiváció ahhoz hogy megvalósítsák vágyaikat. Külsőleg bőr regeneráló.

Pozitív hatása, hogy képes a helyreállítani a megfelelő viselkedési mintát. Megnyugtatja az idegrendszert. Segíti feltárni a depresszió okát és hozzájárul a blokkok feloldáshoz. Erőt és kitartást ad, ahhoz hogy merjünk szembenézni azokkal az érzelmekkel, melyek a lehangoltságoz vagy a depresszióhoz vezettek. Segít a koncentrációt és az összpontosítást. Ezáltal hozzájárul a célok eléréshez és azok megvalósítást is előmozdítja.

Pillangóvirág virágesszencia ( Cosmos bipinnantus ) : Kreativitás virága

Ajánlható azok számára akik nehezen fejezik ki magukat és befelé fordulóak. Akik zavarosan tudják csak kifejezni magukat vagy túl sok ötletük van egyszerre. Amikor a gondolkodás és a beszéd között nincs meg a harmonikus kapcsolat, emiatt vagy egyik vagy másik nem tud kibontakozni. Művészeknek, színészeknek.

Pozitív hatással van a kifejező készségre, megnyitja a torok csakrát. megkönnyíti a nyilvános beszédet vagy előadást. Egyensúlyt teremt a önkifejezés és gondolatok között. Ezáltal tisztábban és érthetőbben tudja kifejezni magát. Ösztönzi a kreativitást.