Bach virágterápia

Éden virágesszenciák

9.oldal

Pitypang-Gyermekláncfű- virágesszencia (Taraxacum officinale ) : Kikapcsolódás virága

Ajánlható érzelmi feszültségnél, kényszeres cselekvőknek akik mindig rohannak.A kezdeti lelkesedés után, hamar lemond tervei megvalósítástól.Azok számára akik nagy intenzitással élik életüket, olykor túl pörgetik magukat.Izom görcs és feszülés estén külsőleg is. Javasolt sportolóknak vagy fizikai munkát végzőknek, akiknek izmaik merevek és feszültek. Masszázs terápiához akár krémekbe keverve.

Pozitív hatása ellazítja az izmokat,oldja a stresszt. Megnyugtatja az idegrendszert. Türelmessé tesz oldja a feszültséget. Hozzájárul a pillanat megélésének élményéhez.Egyensúlyt teremet a szellemi és a fizikai erők között. 

Rézvirág virágesszencia (Zinnia elegans ) : Gondtalanság virága

Ajánlható túl érzékeny embereknek akik nem tudnak felhőtlenül örülni. Családi problémáknál, amikor nehéz a  megfelelő kommunikáció kialakítása. Humor érzék elvesztése és fásultság estén. Idős emberek számára, akik elveszették a kor vagy betegsége miatt életkedvüket és nem tudnak örülni.

Pozitív hatása, hogy megtanít örülni és nevetni. Serkenti a szív és a napfonat csakrát. Segíti felvenni a kapcsolat családtagokkal. Segít újra megtapasztalni a gyermeki kalandvágyat és felhőtlen boldogság.

Rozmaring virágesszencia ( Rosemarinus officinalis ) : Szellemi frissesség virága

Ajánlható azok számára akik lassabban tudnak gondolkodni, nehezen tudnak írni. Akik nem tudnak koncentrálni és feledékenyek. Gyakran fáradtak és aluszékonyak. Olyan emberek számára akik mogorvák és inkább elzárkóznak világtól. Idősek számára akik nem tudnak már olyan gyorsan gondolkozni és nehezen követik a körülöttük zajló eseményeket.

Pozitív hatással van a agyalapi mirigyre és a korona csakrára. Ösztönzi a kreatív energiákat , növeli az érzékenységet. Támogatja az életerőt és a javítja a szellemi képességet. Hozzájárul a szellemi frissesség fenntartáshoz. Fokozza a nyitottságot a világ dolgai iránt. 

Sarkantyúka virágesszencia ( Trapaeolum majus): Távlatok virága

Ajánlható azok számára akik nehezen tudják befogadni az új dolgokat, szűk látókörűek. Idegesség és kényszeres cselekvés estén. Olyan emberek számára akinél valamilyen okból, időszakosan az értelem lesz a domináns. Emiatt csökken az érzelmi lelkesedésük és kiürültnek érzik  magukat. Fáradtság és kimerültség kezelésre. Gyakori felső légúti vagy immunrendszeri betegségek kezelésre, amikor szellemi túlsúly okozza azokat.

Pozitív hatása van az idegrendszerre és a mentális testre. Megtisztítja a testet a felhalmozódott méreganyagoktól. Fokozza az érzelmi aktivitást. Segíti az összpontosítást és tisztítja a gondolatokat.

Star tulip  virágesszencia ( Calochortus tolmei ) : Belsőhang virága

Ajánlható azok számára akik nem tudnak meditálni vagy imádkozni.

Pozitív hatása van a haj növekedésére, stimulálja a hormon rendszert. Aktiválja a napfonat csakrát. Növeli a spirituális érzékenységet és segíti a belső hangara való odafigyelést. Fokozza az áloméletet és segíti azok megértését.

Bakteriális betegségek estén javítja az immun választ.

Szent Jánoskenyérfa virágesszencia  (Cerationia siliqua) : Empátia virága

Ajánlható csoportok összehangolására , együttműködés javításra. Természetgyógyászok és azok páciensei számára.

Pozitív hatása növeli a közösségen belüli kommunikációs készséget és a telepatikus érzékenységet. Segíti az egymásra hangolódást.

Szivacstök  virágesszencia (Luffa aegyptiaca) : Tisztulás virága

Ajánlható bőr problémáknál külsőleg és belsőleg egyaránt. Klausztrofóbia és hyperaktivitás estén. Olyan emberek számára akik saját határaikat nehezen tudják meghatározni. Emiatt lehetnek túl zárkózottak vagy nagyon nyitottak.

Pozitív hatása van a belső egyensúlytalanság okozta bőr betegségekre. Segíti a toxikus anyagok kiürülését a szervezetből.

Szívvirág virágesszencia (Dicentra chrysantha) : Szeretet virága

Ajánlható minden olyan estben amikor szükség van a belső béke és harmónia megteremtésére. A szeretet kifejezésére és megélésére. Olyan emberek számára akik kapcsolataikban féltékenyek és birtoklóak. Akik erősen függenek másoktól. Olyankor maikor valaki elvesztette a számára szertett személyt és ezt nem tudja feldolgozni. Szerelmi bánat és fájdalom kezelésre. Gyász idején javasolt.

Pozitívan hat a szívre és a szív csakrára, támogatja a keringést. Harmonizálja az emberi kapcsolatokat és szélesebb rálátást ad azokra. Segíti az elengedést és megtölti a szívet feltétel nélküli szeretettel. Megtanít tisztelni és elfogadni mások szabadságát és növeli a saját belső biztonság érzetet. 

Szúrós luc virágesszencia ( Picea pungens): Méregtelenítés virága

Ajánlható detoxikáló folyamatok elősegítésére, betegségek megelőzésére. Kemoterápia alatt és radioaktív sugárzásnak kietet szervezet számára. Ying/Yang energia egyensúlytalanság okozta érzelmi zavarok kezelésre. Elsősorban a hiányzó Yang (férfi ) energiáknál hasznos, amikor túlzott érzelmi reakciókkal válaszol a kihívásokra.

Pozitív hatással van a éter testre mivel segíti megnyitni azt. Minden típusú mérgezésnél kiegészítő terápiaként javasolt.Segít megteremteni a szilárd és biztos alapokat. Erősíti a pozitív férfias tulajdonságokat, mint kezdeményező készség, becsületesség és nyitottság a problémák megoldására. Hozzájárul saját tetteink felvállaláshoz és azok következményeinek elfogadáshoz. 

Tökvirág virágesszencia (Cucurbita pepo) : Szexualitás virága

Ajánlható hormonális problémáknál, nemi identitás helyreállításához, termékenység fokozásához, kundalini energia felébresztéséhez. Olyan estekben javasolt amikor szélsőséges érzelmek párosulnak a nemiséghez. Ilyenek lehetnek a  nemiség elutasítás vagy ennek az ellenkezője is, amikor felfokozott a szexualitással kapcsolatos érzelem.

Pozitív hatása van a szakrális csakrára és szív csakrára. Fokozza az érzékenységet feloldja a blokkokat. Fiatalító hatással rendelkezik. Egyensúlyt teremt a nemiséggel kapcsolatos érzelmek területén. Oldja a frusztrációt és harmonizálja a férfi és női szerepeket. 

Tubarózsa virágesszencia (Polianthes tubarosa) : Spiritualitás virága

Ajánlható spirituális gyakorlatokhoz. Koronacsakra kiegyensúlyozáshoz.

Pozitív hatása, hogy megnyitja a korona csakrát stimulálja a nadikat segíti a megfelelő energia elosztást.