Bach virágterápia

A depresszió kezelése virágterápiával

A depresszió kezelésére alternatív megoldás jelent a virágterápia.  A virágesszenciák a lelki egyensúlytalanságokat képesek helyreállítani, ezáltal az érzelmi zavarokat kiküszöbölik.

A depresszió sajnos ma egyre gyakoribb probléma, minden korosztálynál előfordulhat. A hangulat ingadozás a világ dolgai iránti érdektelenség és a örömtelen élet azok a jelek amelyekre már érdemes odafigyelni. A depressziónak nagyon sok formája és szintje van, egészen az enyhe úgymond “téli depitől ” a nagyon súlyos akár öngyilkossági gondolatig is eljuthatnak. Fontos, hogy a súlyos fokú depresszió estén feltétlenül szakemberhez kell fordulni! Azonban kiegészítő terápia részeként minden estben javasolt a virágesszenciák használata.

A depresszió tünetei lehetnek:

-önértékelés és önbecsülés hiánya

gyakori hangulat ingadozás, érdektelenség és nyugtalanság váltakozhat

figyelmetlenség, koncentráció zavar

örömtelenség, akik  semminek nem képes örülni, apátia

pesszimizmus , -a nekem úgysem sikerül-gondolat

alvászavar, csökkent étvágy

önpusztító gondolatok vagy akár cselekedetek

jövőkép nélküliség, céltalanság

Amikor több tünet  két hétnél tovább tart akkor mindenképpen segítségre van szükség!

Az orvosok a kezelést  kedélyjavító gyógyszerek felírásával szokták megoldani. Azonban ez a megoldás csupán ideig- óráig ad megoldást. Kizárólag a felszínesen kezeli a problémát és nem képes valós megoldást adni erre az állapotra.

A virágterápia elsődleges célja  a lelki és érzelmi zavarok feloldása, hosszabb és mélyrehatóbb munkával fel lehet tárni azokat a személyes gyökér problémákat amik a depresszió kialakulásához vezettek.

Érdemes megemlíteni, hogy a depresszió kialakulásában szerepet játszhat a nehézfém terheltség is. A nehézfémek támadják az idegrendszert ezért igen káros hatásuk van a szervezetre, akár a lelki -érzelmi és viselkedésbeli problémák kialakulásához is vezethetnek. Sajnos nagyon sok helyről bekerülhetnek a szervezetbe, ezért bizonyos estekben érdemes bevizsgáltatni a terheltség szintjét. Amennyiben fennáll a nehézfémterheltség veszélye azt gyógynövényekkel  és homeopátiával lehet kivezetni.

Ezután a rövid kitérő után jöjjenek azok a virágesszenciák amelyek képesek a depresszió kezelésében hatékonyan segíteni.

Virágterápia :

Bach virágesszenciák:

Vadrepce virágesszencia: azok számára akik nem képesek az élet szép oldalát meglátni. Hajlamosak a búskomorságra, apatikusak, hiányzik belőlük a motiváció. Boldogtalannak és szomorúnak érzik magukat gyakori a hangulatingadozás náluk. Nincs semmilyen ismert oka az  állapotának. A vadrepce virágeszencia fényt visz az életbe, átsegít a mélypontokon.

Vadrózsa virágesszencia: azok akik érdektelenek a világ dolgai és eseményei iránt. Minden harc nélkül elfogadják helyzetüket nem is törekszenek annak jobbítására. Nincs semmilyen indok mely ezt az állapotot kiválthatta volna. Fásultak nincs elég energiájuk ahhoz, hogy bármit is tegyenek saját sorsuk érdekében. A vadrózsa virágesszencia hozzásegít ahhoz, hogy életkedv visszatérjen és erőt ad a további küzdelemhez.

éden virágesszenciák

Fekete szeder virágeszencia: azok akik letargikus vagy apatikus állapotban vannak. Félnek attól ,hogy valamely szeretet családtag meg fog halni. Azok számára is javasolt akik szerelmi bánat miatt váltak depresszióssá. A fekete szeder virágeszencia segít ezeket az érzéseket legyőzni és pozitív jövőkép megtalálására ösztönöz.

Borágó virágesszencia: azok számár akik valamilyen érzelmi bánat, miatt váltak csüggedté és bánatossá. Leggyakoribb olyan eset mikor szeretet személy elvesztése miatt érzi magát depressziósnak. Az érzelmek kifejezése nehezére esik, bizalmatlanná válik. Az életszemlélete olyannyira megváltozott, hogy már nem képes megnyílni. A borágó esszencia erőt és bátorságot ad és oldja a blokkokat a szívcsakrában.

Narancs virágeszencia: azok akik kétségbeesettek valamilyen múltbeli sérelmük miatt. Azok akik valamilyen szexuális visszaélést -fizikai vagy érzelmi szinten – szenvedtek el ezért felborult a belső egyensúlyi állapotuk. Nehezen tudnak partner kapcsolatot teremteni, önsajnálatba merülnek. Gyermekkori traumák kezelésére is alkalmas. A narancs virágeszencia a fény az alagút végén. Segít feloldani a belső konfliktusakt és elengedni a negatív érzelmeket.

Fekete hunyor virágesszencia: azok számára akik a változó kor határához érve nehezen tudják elfogadni a korral járó változásokat. Akik félnek az öregedéstől és a vele járó érzelmi és testi átalakulástól. Ajánlható a menopauza idején amikor a hormonális egyensúly felborul és érzelmi ingadozásokkal jár együtt.

Csukóka virágesszencia: minden olyan estben amikor a depressziót valamilyen mérgezés vagy függőség okozta. Szorongás kezelésére drog elvonás idején. Alacsony önértétékelés esetén amikor valaki nem képes megbírózni az élet nehézségeivel. A csukóka virágeszencia serkenti az agyalapi mirigyet és enyhíti az általános idegrendszeri betegségek tüneteit. Segíti a nehézfémek és más káros anyagok kivezetését a szervezetből.

Egyéb virágeszenciák:

Harangvirág esszencia: azok számára akik valamilyen okból bűntudatot éreznek és elvesztették önbecsülésüket. Akik gyermekkori traumákat hordoznak magukban és torzult a személyiségük emiatt. Nem képesek örülni, úgy érzik minden meghalt körülöttük. A harangvirág eszencia segít a régi negatív minták feldolgozásában és elengedésében. Nyitottá tesz és önmaga elfogadására ösztönöz. Megújulás virága !

Kökény virágesszencia: akik úgy érzik nincs kiút számukra, kétségbeesettekké és reményvesztettekké válnak. Értelmetlenné vált számukra a világ, destruktív gondolkodás mód jellemzi a személyiséget. Depresszió tipikus tüneteit mutatja, nem képes önmaga egyedül kimászni a gödörből. A kökény esszencia segít a régi traumák feldolgozását, a fehér virágai a fényt szimbolizálják mely kiutat mutat a sötét alagútból.


A fent felsorolt virágeszenciákon kívül még számtalan virág és kristály esszencia képes segíteni a depresszió kezelésében.

A virágesszenciák megvásárolhatók a Termékek oldalon. Az Ausztrál virágesszenciák és az egyéb esszenciák csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, amennyiben ezekből szeretne rendelni kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Minden olyan hosszan tartó és súlyos estben orvosi felügyelet mellett kiegészítő terápiaként javasolt a virágeszenciák használata. Gyenge átmeneti érzelmi zavarok estén is vegye fel szakemberrel a kapcsolatot.

A virágeszenciák megvásárolhatók, egyes esszenciák  korlátozott mennyiségben állanak csak rendelkezésére, ezért ezek nem kerültek fel a webshop oldalaira. Kérjük, ilyen estben vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

 

 

 

 

10 Comments

 1. best way to invest money

  s most Popular Assets. Start Trading Now with Our Free Demo Account. Online Trading and Investment Platform

  Reply
 2. Delta Air lines Fort Worth booking customer service

  control of pest Fort Worth service https://sdachurch.com/?s=control+of+pest+%E2%98%8E+1%28844%299484793+Fort Worth+service+phone+number

  Reply
 3. Delta Air lines San Diego booking customer service

  control of pest San Diego service https://www.webdesignerdepot.com/?s=control+of+pest+%E2%98%8E+1%28844%299484793+San Diego+service+phone+number

  Reply
 4. נערות ליווי

  אני מאוד ממליץ על אתר ישראל נייט קלאב אתר מספר אחד בישראל לחיפוש נערות ליווי, דירות דיסקרטיות,עיסוי אירוטי
  כנסו עכשיו ותראו לבד כמה מידע יש באתר הזה: נערות ליווי בחיפה

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.