Bach virágterápia

Hiperaktivitás és figyelemhiány kezelése virágterápiával

Az első az amit érdemes tisztázni, hogy mi is az a hiperaktivitás vagy figyelemhiány (ADHD).

A hiperaktivitás fogalma Amerikai Pszichiátriai Társaságtól származik, 1987-ben kézfeltartással szavazták meg mint "új betegséget" . Azonban az általuk kitalált betegség okát vagy egyéb vele összefüggő szervi rendellenességet a mai napig nem tudták kimutatni.

A hiperaktivitás pontos jelentése túlzott cselekvési kedv, vagyis azok az emberek -  és itt elsősorban gyerekről van szó - akik azért lógnak ki a sorból, mert túlságosan nagy bennük a tevékenységi láz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezek a gyerekek az iskolai órákon nem képesek egy helyben maradni és odafigyelni azokra az információkra amiket a tanár mond. Ezzel a viselkedési zavarral már nagyon rövid út vezet a hiperaktívvá váláshoz. A besorolás már önmagába is nagy trauma mind a gyerek és mind a szülő számára, nem beszélve azokról a hosszútávú önértékelési problémákról amit ez a megbélyegzés okoz.

A figyelemhiányt és a túlzott aktivitást az pszichiátria különböző nyugtató gyógyszerek adásával próbálja megoldani. Ezek a szerek azonban igen súlyos érzelmi zavarokat okozhatnak a gyerekeknek. Nem beszélve arról, hogy magagát a problémát nem képes kezelni csak és kizárólag elnyomni!

Azok az orvos szakemberek akik ezzel a jelenséggel foglalkoznak is tudják, hogy nem létezik semmilyen diagnosztikai eljárás, amellyel pontosan behatárolható lenne az ADHD ,mint betegség. Vagyis nyugodtan mondhatjuk, hogy ebben az estben is elsősorban érzelmi és lelki zavarok állnak a kiváltó ok hátterében.

Előfordul olyan est is amikor valamilyen fizikai betegség okozza a hiperaktív magatartást. Fontos, hogy ezeket a lehetőségeket is a megfelelő kivizsgálással kizárjuk, mielőtt egyéb alternatív gyógymódokba kezdünk.

A hiperaktivitás egyéb okai:

-hallászavar (akár egy fülgyulladásból eredően )

-cukorbetegség kezdeti stádiuma

-allergia ( penész, por, étel stb)

-nehézfém és rovarirtó  terheltség

-férgesség

-szívbetegség

-egyes vitaminok hiánya és táplálkozási problémák

A virágterápia mellett számos más olyan szelíd gyógymód is létezik mellyel el lehet kerülni a  pszichiátriai gyógyszernek adagolását.

Lásunk néhányat azok közöl melyek képesek segítséget nyújtani:

-Homeopátia

-EDU kineziológia

-alapozó terápia (mozgás koordinációra épülő)

-virágterápia

Mivel segíthetünk még a hiperaktív gyerekeknek?

-A legfontosabb a sport , természetesen  olyan válasszunk amihez a legjobban kedve van . A  küzdő sportok nagyon sokat tudnak javítani a figyelem és az önfegyelem gyakorlásában.

Bővebben olvashatnak a hiperaktivitásról és azok hátteréről a következő oldalon: http://www.emberijogok.hu/hiperaktiv.html.

Nagyon fontos, hogy a szülők és a tanárok is megértsék, hogy nem egy betegségről van szó hanem egy állapotról, amelyet lehet és kell is a megfelelő módon kezelni!

Virágterápia:

Néhány virágesszencia azok közül amelyek képesek pozitívan befolyásolni figyelemhiányos gyermek állapotát:

Black-eyed Susan  virágeszencia-(Ausztrál virágesszencia) : azok számára akik türelmetlenek, folyamatosan rohannak valahová. Gyorsan és kapkodva mozognak és gondolkodnak. Amikor mondani akarnak valamit akkor hadarnak. Nehezen alszanak el vagy felriadnak álmukból. Úgy érzik soha nincs elég idejük elvégezni a feladataikat. Ezért stresszesé válnak és szoronganak. A borzas kúpvirág eszencia segít , hogy megtalálja a helyes középutat. Megnyugtatja az idegrendszert és lehetővé teszi, hogy lassabban végezze a mindennapi feladatait.

Bush Fuchsia virágesszencia (Ausztrál Bush): elsősorban dyslexia  és tanulási nehézség kezelésére használható. Azok  számára aki idegesek vagy félnek a nyilvános beszédtől vagy feleléstől. Bátortalanok és leblokkolnak mindenfajta szóbeli beszámolásnál. A bush fuchsia virágeszencia képes a jobb és a bal agyfélteke integrációjára. Erősíti az önbizalmat és javítja  a tanulási készséget. Támogatja a tiszta és érthető beszédet és kifelező készséget.

Sundew virágesszencia (Ausztrál Bush): azok számára akik nem képesek koncentrálni a feladatokra. Álmodozóak vagy nem tudnak huzamosabb ideig összpontosítani. Nem a jelenbe élnek gyakran halogatják a dolgaikat. Nem képesek a részletekre figyelni , mivel elsiklik a figyelmük. Sundew esszencia segít megérkezni a jelenbe, javítja az figyelmet és a koncentrációt.

Jacaranda virágesszencia (Ausztrál Bush): azok számára akik állandóan izegnek-mozognak és nem képesek egy helyben maradni. Folyton izgulnak, minden ok nélkül. Feszültek  és szétszórtak ezért nem képesek feladatukat elvégezni. Gondolkodásuk lassú,nem tudnak egy dologra figyelni. A jacaranda esszencia segíti a koncentrációt és tisztítja a gondolatokat.

Fekete üröm virágesszencia-éden virágesszencia: azok számára akik hajlamosak a hisztérikus viselkedésre. Frusztráltak és nincs alapja az életüknek. Az álom életük csökkent ezért nem tudják integrálni a mindennapi életükbe az ott szerzett tapasztalatokat.  Bármilyen különösen hangzik is nagyon fontos a éjszakai alvás alatt szerzett élmények, álmok feldolgozása. A bal agyféltekéjüket nem használják vagy a két agyfélteke között nincs meg a megfelelő kapcsolat. Mozgásuk strukturálatlanná válik emiatt. A fekete üröm eszencia javítja a agyi működést és pozitívan befolyásolja a álom és az ébrenlét közötti kapcsolatot.

Szivacstök esszencia-éden virágesszencia: különösen olyan estekben amikor magatartása zavarok mellett még klausztrofóbiával is küzd a gyermek.  A hiperaktivitás mellett nehezen fegyelmezhető. Különösen akkor ajánlott amikor bőr problémával is társul a viselkedési zavar.

Nebáncsvirág esszencia -Bach virágesszencia: azok számára akik türelmetlenek, ingerlékenyek és nyugtalanok. Állandó időzavarral küzdenek. képtelenek egy helyben megmaradni folyton izegnek mozognak. Nem képesek tolerálni másokat, inkább egyedül oldja meg a feladatokat. Hamar felkapják a vizet és ilyenkor agresszívé is válhatnak. A nebáncsvirág esszencia segít ellazulni és oldja a belső feszültséget.

összetett virágesszenciák közül a Nyugalom a Belső Béke és a IQ csepp javasolható a hiperaktivitás kezelésére.

Természetesen a fent leírt esszenciák csak egy kis szeletét képezik azoknak a lehetőségeknek, amelyek alkalmasak a magatartás zavarok enyhítésre.

A fent felsorolt virágesszenciák megvásárolhatók a Termékek oldalon.

Az Ausztrál Bush esszenciák is megrendelhetőek külön kérésre egyedi kiszerelésben. Mivel csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésünkre ezért kérjük, amennyiben Ausztrál virágesszenciát szeretne rendelni vegye fel velünk a kapcsolatot.

A virágesszenciák nem helyettesítik az orvosi kezelést és nem alkalmasak diagnosztizálásra sem!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.