Bach virágterápia

Meddőség kezelése virágesszenciákkal

Manapság gyakori problémát jelent nagyon sok családban a meddőség. Az elmaradt gyermekáldás lelkileg  elsősorban a nőket érinti, de egyre többször a férfiaknál is gondot okoz. A terméketlenség okai között  sok estben nem áll semmilyen szervi probléma, ezért  állunk értetlenül a jelenség előtt.

Fontos, hogy ilyenkor megértsük hogyan befolyásolják a negatív érzelmek a hormonális egyensúlyt. Az elme és a test között folyamatosan  párbeszéd zajlik. Az agy képes a lelki traumákat tárolni és a rossz tapasztalatokat átalakítani biokémiai és elektromos üzenetekké. Ezeket az információkat a test minden sejtjébe elviszik az üzeneteket a véráramon keresztül. Kutatások kimutatták, hogy a gyermekkori  lezáratlan negatív érzelmek vagy tapasztalatok kihatnak a felnőttkori életre is. A düh a félelem vagy akár a túl nagy családi és társadalmi elvárások is képesek  olyan információt továbbadni a szervezetnek  mely oka lehet a meddőség kialakulásában. Ennek következtében a hormonális egyensúly felborul és a csakrák se működnek megfelelően. Ezáltal kialakul az az állapot melyet ma meddőségnek vagy terméketlenségnek nevezzük, megkeserítve ezzel számtalan család életét.

Hogyan segíthet a meddőségen a virágterápia

A virágesszenciák használata oldja a szorongást és a stresszt amely az első lépés a fogamzó képességhez. A következő lépesé minden estben az az egyéni gyökér probléma feltárása ami olyan üzenetet  továbbított a szervezet felé mely vetéléshez vagy meddőséghez vezetett. A virágesszenciák kiválóan alkalmasak arra, hogy a negatív érzelmeket feloldja és megteremtse a lelki harmóniát.

Nagyon sokan méregtelenítik a szervezetüket a fizikai lerakódásoktól. Vajon miért nem ennyire evidens, hogy az elmúlt sérelmeinktől, bánatunktól és csalódásainktól is méregtelenítsük magunkat? A virágterápiának pontosan ez a célja, hogy olyan szinten képes hatni mely pozitívan befolyásolja azokat a nem megfelelő lelki tényezőket és érzelmeket melyek fizikai betegségek okai is lehetnek.

Női identitás tudat elfogadása és annak fejlesztése napjainkban legalább olyan gyakori probléma a meddőség okai között, mint egyéb érzelmi egyensúlytalanságok. Ezzel a problémával azt gondolom nagyon sok nő találkozik. A Női szerepek felborulása és átértékelése igen komoly zavart tud okozni a gyermekvárás időszakában. A virágesszenciák segítik a női szerepek felvállalást, mint a befogadás -táplálás és az elengedés hármasság csodájának megélését.

Virágterápia :

Lássunk néhány virágesszenciát melyek képesek hatni a meddőség okaira:

Gránátalma virágesszencia– éden virágesszenciák : az egyik leguniverzálisabb női esszencia, használható érzelmi és lelki harmónia megteremtésére. Fejleszti a nőiséget mind fizikai mind lelki szinten. Szeretet kifejezésére ösztönöz, elfogadás és a befogadás képességét fokozza. Támogatja a női nemi szervek működését és a vágy képességet. Különböző betegségek, mint pl ciszta vagy elzáródott petevezeték kiegészítő terápiaként javasolt.

Fügekaktusz virágesszencia- éden virágesszencia: pároknak ajánlott, hogy jobban egymásra tudjanak hangolódni. Erősíti a fizikai és a lelki kontaktus megélését.

Kagylóvirág– éden virágesszencia : minkét nemnél elősegíti a fogamzó képességet. Támogatja a nemi szervek működést mind a férfi mind a női oldalon. Oldja a stresszt és a feszültséget.

Papaya virágesszencia– éden virágesszencia : javítja a szexuális képességet, mivel szabályozza a hormonális egyensúlyt. Oldja azokat a személyes blokkokat amelyek gátolják a szexuális képességet.

She oak virágesszencia(Ausztrál esszencia): megteremti a női hormonális egyensúlyt. Oldja azokat lelki blokkokat, melyek a terhességet megakadályozzák. Visszaadja az elvesztett bizalmat önmagunkba.Flanel flower virágesszenciával együtt alkalmazva segít azokat a karmikus akadályokat legyőzni, melyek gátolhatják a termékenységet.

Billy Goat Plum virágesszencia (Ausztrál esszencia): azok számára akik nem képesek elfogadni saját fizikai testüket és akadályozza őket abban, hogy örömmel forduljanak a szexualitás felé. Képessé tesz az elfogadásra  és  a szerelmi öröm megélésére.

Rezgőnyár esszencia- Bach virágesszencia : oldja az ismeretlentől  való félelemet és a szorongást. Stresszes életvitel estén különösen javasolt , mert megnyugtat és kiegyensúlyoz.  Javítja a  közérzetet,  ezáltal fokozza a termékenységet is.

Fehér vadgesztenye virágesszencia- Bach virágcsepp: mindazoknak akik folyamatosan negatív gondolatok kavarognak a fejében. Hasznos olyan estekben, amikor már több sikertelen próbálkozás után sem sikerült megfoganás. Ezért gyakran a keserűség és a frusztráció érzése keríti hatalmába. A Fehér vadgesztenye esszencia oldja a szorongást és lecsendesíti a gondolatokat. 

Hold csepp-összetett virágesszencia : egy olyan komplex virágesszencia keverék, mely hozzásegít a meddőség lelki okainak kezelésére. Elsősorban nőknek ajánlott mivel erősíti a befogadást és oldja az érzelmi blokkokat. 

Nap csepp– összetett virágesszenciák : egy olyan komplex virágesszencia keverék mely elsősorban férfiak számára javasolt, segít a családalapítás idején, fokozza a termékenységet és a lelki azonosulást a megszületendő gyermekkel.

Természetesen a fenti virágeszenciák csak egy kis szelete azoknak, amelyek képesek a meddőség okainak kezelésére. Az egyéni terápia és a valódi okok feltárásával együttesen lehetséges ezt problémát orvosolni.

A virágesszenciák nem csodaszerek és nem helyetesítik a megfelelő orvosi ellátást, de az érzelmi és lelki zavarok kezelése fontos szerepet játszik a gyógyulásban!

Az itt felsorolt virágesszenciák megvásárolhatók a Termékek oldalon, akár személyes tanácsadással is ! Az Ausztrál Bush virágesszenciák csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre. Kérjük, amennyiben Ausztrál esszenciát szeretne vásárolni, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Személyre szóló virágesszencia keveréket is elkészítünk, a kívánt esszenciákból.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.