Bach virágterápia

Csakratisztítás

Mi a csakra ?

A csakrák örvénylő életerő- vagy energiaközpontok, melyek forgásuk segítségével képesek felvenni a Kozmikus Energiából, majd szétoszlatni azt a fizikai testbe és az aura rétegeibe. Az Egyetemes Életerő a csakrákon keresztül áramlik a testbe, ahol a nadikon (energiavezetékeken), a meridiánokon és a idegrenddúcokon keresztül a véráramban eljut az összes sejtünkbe.

Minden embernek van 7 fő csakrája és több mellék csakrája: ezek látják el az egész szervezetet Kozmikus vagy más néven Prána Energiával. A mellékcsakrák elsősorban az ízületeken helyezkednek el: a térd a váll a könyök, illetve a tenyér-és a talp, máj -és a lép területén. A fej feletti, további csakrák a Kozmikus vagy Isteni tudattal kötnek össze.

A csakrák a két, spirálisan fölfelé haladó, fő energiavezeték (Ida-holderő, Pingala-naperő) találkozási pontjában,  a Szusumna mentén sorakoznak egymás fölött. A Szusumna -a legfőbb energiavezeték- a gerincoszlop mentén a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra felé. Egyes források Kundalini energiának is nevezik, és  a hagyomány szerint gyakorlással lehet felébreszteni, felemelkedésre bírni. Ereje intenzív, éppen ezért csakis gyakorlott vezető kíséretével szabad dolgozni vele.

Egy csakra működhet harmonikusan, a többihez képest kiegyensúlyozottan:  ilyenkor minden felé áramló energiát befogad, és továbbad, így a személyiség kiteljesedik az adott életterületen, életminőségben. Szabad döntések születnek, megszokott, berögzült, félelem irányította cselekvés nélkül. Az alul működés tehetetlen és passzív állapotot hoz létre, a túlműködés pedig túlfeszítettséget. A zárványokban (régi sérülések nyomai) pang az energia.  S mind gátolják a szabad energia áramlást Ez fizikai és vagy lelki tünetekkel jár együtt.

A csakrák kompenzálhatják  egymás működését, mely szintén egyfajta energiaeltolódást eredményez. A elzáródott csakra szerepét az egyik vele szomszédos veheti át, vagyis ezzel a másik területen túlműködést eredményez.

A csakrák folyamatosan korrigálják fizikai és finom anyagi testünk rezgésszintjét, ezzel igyekeznek fenntartani a külső és a belső egyensúlyt.

 A csakra szerepe tehát a szabad energiaáramlás fenntartása, és az Egyetemes Energia szétoszlatása a testbe és az aura különböző rétegeibe.

Minden aurarétegben jelen van az adott csakra egy-egy aspektusa. Ezt legjobban a szívcsakra példájával lehet bemutatni, mivel a szeretetet -aminek ez az energiaközpontja-rengetegféleképpen ki lehet fejezni: anyai, gyermeki, testvéri, Feltétel Nélküli szeretet, szerelem… más-más aura rétegekben megnyilvánuló, negyedik energiaközpont..

Mi a Csakratisztítás és a Csakraterápia?

A csakraterápia több, holisztikus szemlétetű gyógyászati módszer szerint történhet. Elsősorban a csakrák rezgésszintjének kiegyensúlyozása, azok megnyitása, a zavarok vagy blokkok oldása a célja. Mivel minden csakrához rendelhetők érzések és érzelmek, valamint fizikai szervek is, nyilvánvaló hogy a munka mindig összetett és önismeretet is igényel.

A csakraterápiával elérhető az egészséges jó fizikai közérzet, és a nyugodt, békés érzelmi és lelki élet.

Egyes csakratisztítást mi magunk is végezhetünk, amikor úgy érezzük, hogy elakadt az Energia áramlása bizonyos területeken. A legjobb amikor folyamatosan dolgozunk az auránk és a csakrák harmonikus működése érdekében.

A csakrák felfogják környezetünkből érkező energiákat, a gondolataink és érzéseink hatására alakulnak pozitív  vagy negatív töltetűvé! Ez azt jelenti, hogy az egyénen múlik a saját jóléte, minden szinten..

A csakratisztítás elsődleges feladata, hogy a érzéseket és a gondolatokat,  melyek az elzáródást okozták felszínre hozzák majd megfordítsák a polaritását. A blokkok leggyakrabban régi traumák, félelmek, szorongás, stressz helyzetek, bánat, konfliktusok vagy régóta fennálló negatív érzelmi vagy gondolati minták miatt alakulnak ki. Egyes esetekben ezek az okok lehetnek karmikusak is: előző életekből hozott, megoldásra váró feladatok.
Egy példa: a b
izonytalanság érzése mindig az alsó, három csakra valamelyikének alul működése, vagy blokkja miatt erősödik föl. A csakratisztítás folyamában kiderül a bizonytalanság oka, átalakítható a negatív energiaminta pozitívvá, harmonikusabban működik az energiaközpont, megszületik a biztonság- vagy bizonyosság-érzés.

Technikák, melyekkel a csakratisztítást lehet végezni:

Meditáció, kristálygyógyászat vagy drágakő terápia, elemekkel való munka, aromaterápia (illóolajok), virágterápia-csakra cseppek- hangterápia ( hangtálak segítségével) vizualizáció, jóga gyakorlatok, színterápia, reiki, ima. 

Egyes módszerek alkalmazása szakember segítségével történik.  A rendszeres, rövid, reggeli meditáció, vagy a megfelelő színű öltözék kiválasztása viszont egyszerű, mégis hatékony, biztosan változást hozó, önálló vállalkozás.

Egyes módszerek inkább az aura bizonyos rétegeiben megnyilvánuló energiamintára hatnak, mások egy-egy csakrához tartozó testszelvényben tisztítanak. Ezért érdemes több technikát is megpróbálni, és kiválasztani, vagy váltogatni, hogy a kívánt hatás megvalósuljon.

 

Csakratisztítás virág-és kristályesszenciákkal-Csakra cseppek

Csakratisztítás végezhető virágterápiával és kristályterápiával. A virág cseppek oldják a érzelmi blokkokat és megnyitják az elzáródott csakrákat. A drágakő esszenciák-  kristályesszencia- helyreállítják a csakrák rezgésszámát és stabilizálják az energetikai struktúrákat.

 Előnye, hogy a vízben tárolt információ gyorsan, és hatékonyan épül be mind a fizikai mind a finom anyagi testekbe, öngyógyító folyamatokat indítva el. Ettől ennyire hatékony, mégis biztonságos módszer: akár otthon is végezhető velük a csakrák tisztítása.

A csakrákkal való munka folyamán, felismerhetővé és megváltoztathatóvá lesznek a problémák okai és következményei, vagyis harmonikus,szabad, és kiegyensúlyozott állapot felé halad a személyiség.

Szellemi szinten nincs eredendően jó vagy rossz történés. Az egyén teszi azzá addigi tapasztalatai alapján, vagyis ítélkezik (“már megint ugyanaz a helyzet, mindig ugyanabba futok bele…”). Az csakragyógyítás során olyan információt kap az energiamező, aminek segítségével semlegessé válik egy, addig negatívnak vagy éppen pozitívnak felismert élethelyzet. A megfelelő információ kiválasztása a kulcs- olyan ez, mint a katalizátor a kémiában: csak egy kicsi kell belőle, és mégis nagyon hatékony, ha a megfelelőt használják. Sorban kioldódnak az energiablokkok, egyre szabadabb az áramlás, teljesebb a harmónia, stabilabb az egyensúly.

Az információs cseppek– csakra cseppek – melyek virágok, kristályok, színek, formák és hangok lenyomatát tartalmazza, harmonizálja az energetikai rendszert. Elindítják, felgyorsítják azokat a változásokat, melyek segítenek gondolatainkat és érzelmeinket lecsendesíteni, a negatív mintákat kimosni és helyettük új pozitív információval feltölteni az egész lényünket.

A csakratisztításhoz íme egy letölthető táblázat, ami segít eligazodni az egyes csakrákhoz rendelhető csakraterápiás technikák között.

Csakratisztítás táblázat

 

13 Comments

 1. yerli film izle

  If you wish for to obtain much from this piece of writing then you have to apply these methods to your won blog. Kimberly Hillel Evers

  Reply
 2. erotik izle

  Disadvantages: Heavier than road and also health and fitness bikes. Selle Angelo Raven

  Reply
 3. parasite

  This site is my inhalation, real fantastic layout and Perfect subject matter. Brandais Tedman Ashjian

  Reply
 4. dublaj

  Some really choice blog posts on this web site , saved to favorites . Casandra Ned Surbeck

  Reply
 5. tek parca

  Very useful information you have posted it helps me a lot thanks for posting and keep posting great stuff Mair Ugo Yanaton

  Reply
 6. netflix

  Great post! The quote by Mary Elizabeth Williams is absolutely the truth and I could not agree more. Amabel Foss Pulling

  Reply
 7. direk

  What a data of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how regarding unexpected feelings. Simona Ricoriki Concordia

  Reply
 8. online

  I got this web page from my friend who shared with me regarding this web page and now this time I am visiting this website and reading very informative articles or reviews here. Adore Maurise Mainis

  Reply
 9. filmkovasi

  Thanks for the marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you are a great author. I will be sure to bookmark your blog and will often come back later on. I want to encourage you to continue your great posts, have a nice holiday weekend!| Hilary Shell Arquit

  Reply
 10. torrent

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon! Jennette Edmund Piwowar

  Reply
 11. turkce

  You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. Dina Zack Ringler

  Reply
 12. hindi movie

  hello!,I really like your writing very so much! share we keep in touch extra about your post on AOL? I need a specialist on this area to solve my problem. May be that is you! Taking a look ahead to peer you. Kellia Avrom Cranford

  Reply
 13. online

  Very good article! We are linking to this particularly great article on our website. Keep up the good writing. Elsey Arnaldo Homovec

  Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.