Bach virágterápia

Az allergia kezelése virágterápiával

Beköszöntött a tavasz aminek mindannyian nagyon örülünk! Ez azonban nem mindenki számra ennyire jó hír, mert elkezdődik a pollen szezon is. Nagyon sok ember életét keseríti meg az állandósuló orrfolyás , tüsszögés és viszketés. Az allergia, mint tudjuk az immunrendszer túlzott reakciója egy olyan anyagra ami tulajdonképpen ártalmatlan a szervezet számára. Bármely életszakaszban egyszer csak előbukkanhat nem kímélve se nőt se férfit.

Feltehetnénk a kérdést, miért is van napjainkban egyre több allergiás beteg és miért is nem tud az orvostudomány ezzel a problémával  semmit sem kezdeni. Az allergiás reakciót az orvosok csak elnyomni képesek ideig óráig, de azokat a tényezőket amik ezt az állapotot  kiváltották nem veszik figyelembe ezért kezelni sem tudják.

Az allergia szinte minden esetben valamilyen érzelmi konfliktus eredménye ami ÉN és a VILÁG között zajlik. Olyan érzelmi-lelki tényezők bújnak meg a háttérben, mint a TOLERANCIA ! A túlzott elfogadása olyan szituációnak amit igazából nem vagyunk képesek elfogadni. A másik véglet a semmit se vagyunk képes elfogadni minden irritál. Tolerancia és az intolerancia amelyek a leggyakrabban a allergiás reakciót kiváltják.

 Mindannyian mások vagyunk és más lesz az az élethelyzet amire vagy akire “allergiásak ” leszünk. Azonban a konfliktus feldolgozása és elengedése nélkül szinte képtelenség egy ilyen nagyon tipikusan lelki eredetű betegséget kezelni.

Ássunk jól a mélyére, és derítsük ki mi volt az az élethelyzet amikor az allergia megjelent az életünkben. Szinte biztosan mindenki meg fogja találni azt a személyt vagy helyzetet amire úgymond allergiás lett. NE  haragudjunk NE romboljuk továbbra is a saját egészségünket! A  ÉRZELMI BLOKKOK FELOLDÁSA és a konfliktus rendezése az a lehetőség amivel a kezelés sikeres lehet. Amennyiben folytatjuk a saját háborúnkat Önmagunk ellen akkor nem valószínű, hogy eredményt érünk el.

Virágterápia :

Néhány virágeszencia amelyek képesek kezelni a allergiás reakció kiváltó okát:

Bükkfa virágesszencia (Bach virágesszencia) : azok akik kritikusak mind a világgal mind önmagukkal szemben. Vágynak a tökéletességre, de hiba csúszik a gépezetbe azt nehezen tolerálják. Nehezen viselik, ha a sajátjuktól eltérő véleménnyel találkoznak. Olykor ingerlékenyekké válnak, ha nem az történik amit éppen elvártak. A bükkfa esszenciánál a másik véglet is előfordulhat amikor is túlságosan toleránssá válik valaki.  Ebben az estben mindent elnéz  másoknak , tejesen elnyomva ezzel saját érzelmeit. Nagyon gyakori, hogy mindkét állapot megjelenik,nem zárják ki egymást.

Zöld rózsa  virágesszencia (Éden esszencia) : szimbolizálja az aranyközéputat. Olyan lelki egyensúlytalanságok, mint a félelem, a bizalmatlanság vagy túlzott védekező reakció kezelésére alkalmas. Javítja az emberi kapcsolatokat azáltal, hogy segíti a megfelelő utat megtalálni az elfogadás és a kritikus magatartás mögött. Fejleszti az érzelmi stabilitást amely minden allergiás reakció egyik alap problémája.

Oroszlánszáj virágeszencia (Éden esszencia): elsősorban azok számára akik hajlamosak másokat kritizálni olykor agresszívan is. Gúnyt űznek mások hibáiból vagy gyengeségeiből. A kommunikációs központjuk igen erős ezért testben az  energiák kiegyensúlyozatlanná válnak. Gyakori fizikai tünet lehet még a fogcsikorgatás vagy állkapocs probléma is. A esszencia segíti az alsó és a felsőbb csakrák összehangolását.

Dagger Hakea virágesszencia (Ausztrál Bush) : akik haragszanak a legközelebbi családtagjaikra vagy rokonaikra. Keserűségüket nem tudják feloldani cipelik magukkal évekig. Neheztelnek régi szerelmükre vagy barátaikra és újra és újra fellobban bennük ez az érzés. Nem tudnak megbocsátani a másik félnek és néha agresszívan reagálnak a közeledésre. A Dagger hakea virágesszencia oldja a haragot és a megbocsátásra ösztönöz.

Fringed violet virágesszencia (Ausztrál Bush): minden olyan estben alkalmazható amikor sérült az aura. Ez lehet szorongás vagy sokk (az allergia is sokkolja a szervezetet) ez a virág segít az energiaburok helyreállításában. Olyankor is kiváló amikor régi traumák vagy sérülések váltották ki a betegséget. Védi a fizikai és az energia testet a külső támadásoktól és egyben tisztítja az múltban lerakodott negatív érzelmeket.

Elsősegély csepp ( Bach, Éden) : minden akut estben alkalmazható, amikor már a tünetek elkezdődnek.

A virágesszenciák amely az allergia kezeléséhez felhasználhatók számtalan lehet. Itt csak egy kis ízelítőt szerettem volna bemutatni, hogyan érdemes korunk egyik “népszerű” betegségének kezeléséhez hozzákezdeni.

A virágesszenciák megvásárolhatók a Termékek oldalon. Az Ausztrál virágesszenciák csak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, kérjük amennyiben Bush esszenciát szeretne rendelni vegye fel velünk a kapcsolatot. Személyre szóló keveréket is elkészítünk a kívánt esszenciákból!

1 Comment

  1. ZoaXU

    Meds information sheet. What side effects?
    order generic pregabalin pills in USA
    Actual what you want to know about medicine. Get now.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.