Bach virágterápia

A szorongás kezlése virágterápiával

A szorongás egyre gyakoribb lelki zavar napjainkban. A szorongó ember szervezete állandóan  egyfajta riadó készültségben van. Minden irányból és minden időben úgy érzi  támadásnak vagy fenyegetésnek van kitéve. Hosszabb ideig tartó szorongás akár pánik rohamok, fóbiákhoz vagy rögeszmés-kényszeres betegségek kialakulásához is vezethet. Az állandó irracionális félelem olyan különböző tüneteket okoznak amelyek megnehezítik a hétköznapi életet. A folyamatos harckészültség lemeríti a testet és a lelket egyaránt.

Minden ember más ezért másként is éli meg a magát a szorongást. A leggyakoribb látható jelei a szorongásnak a következők lehetnek: felfokozott lelki állapot, ingerlékenység, alvászavar,figyelmetlenség és koncentrációs nehézségek, heves szívdobogás és izzadás, megmagyarázhatatlan félelmek,aggódás, türelmetlenség vagy agresszív magatartás, súlyingadozás, elutasító vagy visszahúzódó magatartás jellemezheti. Láthatjuk, hogy igen sokféle jele lehet a szorongásnak, de a két véglet sem ritka. Vagyis lehet agresszív és ingerlékeny vagy visszahúzódó és elkerülő is!

A szorongás kiváltó okai is nagyon sokszínűek: túl magas társadalmi vagy személyes (családi) elvárásnak van kitéve, kudarcok és sikertelenségek a munkahelyen vagy az iskolában, a napi létünket érintő környezeti feszültségek növekedése, saját magunkkal szembeni elvárások magasak úgynevezett megfelelési kényszer alakul ki, trauma vagy veszélyhelyzet megélése, illetve személyes érzékenységi küszöb túl magas.

A szorongás oldására gyakran használnak alakholt vagy gyógyszereket amelyek ideig óráig enyhítik a tüneteket , de végleges megoldást nem adnak.  Ezek a pótszerek gyakran csak elmélyítik a problémát és nem hagyják az embert szembeni nézni az adott lelkiállapotával. A legfontosabb feladat minden ilyen estben az, hogy felismerjük- felvállaljuk – és akarjuk tenni ellen!

Virágterápia:

Hogyan segít a virágterápia a szorongás kezelésében?

Minden ember rendelkezik egy természetes félelemmel amely célja hogy védelmet adjon vészhelyzetek elkerülésére. A szorongás és a pánik az az állapot amikor irányíthatatlanná válik és kiszabadul a önkontroll alól. Vagyis többé nem képes uralkodni a saját érzelmein és Önmaga felett, hanem átveszi az irányítást a félelem és az aggodalom.

A virágterápia nem megszünteti a félelmeket, hanem a fokozza bátorságot mellyel , a kibillent egyensúly helyreáll. A félelme az életben maradás természetes része, nem lehet elnyomni vagy eltüntetni hanem igyekezni kell a másik oldalt megerősíteni.

A virágterápia használata a szorongás legyőzésében tehát teljesen ellentétes a gyógyszeres kezeléssekkel. Míg a gyógyszer elnyomja a félelmet vagy az aggodalmat addig a virágterápia segíti az egyéni bátorság kibontakozását ezzel teremtve meg a természetese egyensúlyt.

Lássuk azokat a virágesszenciákat amelyeket használhatunk a szorongás kezelésére:

Bach virágesszenciák közül: elsősorban a félelem vagy az túlzott aggodalom mások boldogulása miatt csoport virágai ajánlhatóak.

Bohócvirág (Bach virágesszencia) “a bátorság virága”: akik nem szívesen osztják meg problémáikat inkább csendben szenvednek. Félelmeik meghatározhatóak, már előre retteg mi fog történni vele. Tétovák és bizonytalanok könnyen ideges  és izgatott lesz. Próbálja leplezni félelmeit a külvilág előtt, de gyakran elpirul és izzad a tenyerük.

Rezgőnyár (Bach virágeszencia) “a sejtelem virága”: A félem oka meghatározhatatlan inkább csak valami baljóslatú szerencsétlenség lebeg állandóan felette. Állandósult rossz közérzet, melyet nem szívesen oszt meg másokkal. Rémálmok és pánik rohamok gyötörhetik. Gyakran túlérzékeny a spirituális világ felé. A félelem kiérő tünetei gyomoridegesség, izzadás, heves szívdobogás lehetnek.

Vadalma (Bach virágesszencia) “a megtisztulás virága”: a vadalma segít az érzelmek megtisztításában, hogy képes legyen előre lépni. Amikor valaki nagyon elkeseredett és nem látja a kiutat akkor segít a vadalma esszencia. A súlyos szégyenérzetet csökkenti és támogatja a fizikai és lelki szinten a megtisztulást.

Kefevirág virágesszencia-éden virágesszenciák : azok számára akik új környezetben kerülve nehezen tudnak beilleszkedni. Kiváló esszencia amikor valaki városban vagy zsúfolt helyeken úgymond tömegiszonya van. A szorongáshoz tünete lehet a tic , mely ritmikusan ismétlődő kényszeres mozgással vagy izomrángással társul.

Khat virágeszencia-éden virágesszencia: azok számára akik elvesztették hitüket jövőjükben, és a szorongás mellé depresszió is társul. Gyakori félelmek az öregedéstől vagy olyan esteken amikor kilátástalannak érzik a helyzetüket. A khat virágesszencia egyszerre stimulálja a fizikai szervezetet és a támogatja a meditációt is. Segíti a koncentrációt és összeszedetté tesz.

Csukóka virágeszencia-éden virágesszencia: általánosan javítja az idegrendszert olyan esetekben is amikor túl sok gyógyszert (morfium és nehézfém terheltségnél is) fogyasztott. Segíti fizikai szinten is a megtisztítani a szervezetet a káros anyagoktól. Olyan estekben javasolt amikor a szorongás mellé akár depresszió és alacsony önértékelés is társul. Nehezen tud megbirkózni az élettel és beilleszkedni a valós világba. Aktiválja az endorfin  termelést ezáltal fokozza a természetes öröm érzetet.

Orvosi kálmos virágeszencia-éden virágesszencia: fokozza egyéb esszenciák hatását ezért minden estben egyes komplex készítmények összetevője. Extrém szorongás és félelmek gyógyítására kiváló társ. Olyan különleges estekben is használják, mint a skizofrénia.

Crowea (Ausztrál virágesszencia) : azok számára akik bizonytalanok önmagukban. Állandóan aggódnak és félnek általában egy-egy meghatározható dologtól. Gyakori  tünete a gyomoridegesség és az álmatlanság. A Crowea esszencia segít megteremteni a belső békét és nyugalmat, oldja a feszültséget. Akut helyzetekben is alkalmazható amikor valaki egy bizonyos szituációtól túlságosan szorong.

Dog rose (Ausztál virágesszencia): a virág jellegzetesen lecsüngő vagyis olyan estekben alkalmazható amikor valaki bizonytalan önmagában akár jelentéktelen dolgoktól is fél. Ideges és feszült minden olyan helyzetben amikor önmagát kell adni. Rendkívül félénk vagy akár zárkózott is lehet. Nehezen fogadja el önmagát ezért sokszor szégyenlős. A Dog Rose esszencia ösztönzi a szeretet megélésére és az önelfogadásra serkent. Segíti az önmagában bízni és visszaadja hitet. Ösztönöz a bátorságra és a megnyílásra a világ felé.

Figyelem!  A felsorolt virágesszenciák  leírása nem alkalmasak az orvosi diagnózis helyettesítésére vagy súlyos szorongás kizárólagos kezelésére. Minden estben amikor a szorongás és pánik eluralkodott, kérjen orvosi segítséget!

A virágesszenciák bármilyen más gyógyszerrel együtt is alkalmazható kiegészítő terápia részeként!

Az itt felsorolt virágesszenciák megvásárolhatók a Termékek oldalon. Ausztrál virágesszenciák csak korlátozott mennyiségben rendelhetők, ezért nem kerültek fel a webshop oldalra. Kérjük, amennyiben Ausztrál esszenciát szeretne rendelni vegye fel velünk a kapcsolatot!

Akut estben amikor nem áll fenn hosszabb ideje a probléma akkor bátran alkalmazhatja akár önmagában is a virágesszenciákat !

A felsorolt esszenciák nem fedik le az összes szorongás kezelésére alkalmazható virág széles palatáját. Kérje segítségünket az Ön számára legmegfelelőbb esszencia kiválasztásához!Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.