Bach virágterápia

Terhesség idején segít a virágterápia

Minden nő életében nagy változás  az az időszak amikor gyermeket vár. Testileg és lelkileg is megváltozunk és néha bizony vannak problémáink is. Nagyon fontos a jó közérzet és lelki egyensúly ebben az időszakban. Immár nem csak önmagunkért vagyunk felelősek hanem a bennük növekvő kis gyermek lelki harmóniájáért is.  Mindannyian mások vagyunk ezért máshogyan reagálunk a változásra egyikünk sír a másikunk fél és bizonytalan és valaki köszöni szépen jól van. 

A virágterápia  különösen hasznos segítője az állapotos kismamának mivel nem tartalmaz semmilyen káros összetevőt és bárki egy kis segítséggel bátran kezelheti önmagát. Ehhez szeretnék egy csokor virágot átadni ki-ki válogasson saját érzelmei szerint.

Virágterápia :

éden virágesszenciák :

Gránátalma virágesszencia: az egyik leguniverzálisabb női tonikum. Javasolt olyan estekben amikor a terhességet és a karriert  kell összeegyeztetni. Növeli a női identitás tudatot segít az anyaságra és anya szerepre való felkészülésben. Támogatja a hormonális rendszert oldja a feszültséget. Szülés után segíti a anyatej termelődését.

Angelika virágesszencia: javasolt a terhesség korai szakaszában, amikor a vetélés lehetősége fenn áll. Segít  lelki kapcsolatot teremteni az érkező gyermekkel.

Szívvirág esszencia: hasznos a szülés utáni depresszió kezelésére. Azoknak az állapotos kismamáknak akik korábbi abortusz vagy vetélés miatt negatív tapasztalataik vannak a terhességgel kapcsolatban. . Segíti a bánat és fájdalom feldolgozását. Támogatja az kis jövevény befogadását és a vele való szoros kapcsolat felépítését.

Borágó virágesszencia: megnyitja a szívcsakrát. Azok számára akik hajlamosak elkeseredni és depresszióssá válnak vagy valamilyen külső körülmény miatt nehéz helyzetbe kerültek. Oldja a blokkokat , segít túllépni múlt fájdalmain (pl. vetélés). Jó hatással van a leendő gyermek és az anya kapcsolatára.

kamilla virágesszencia: amikor valaki könnyen elsírja magát , túlérzékennyé válik a világ dolgai iránt. Nehezen alszik el  és nem képes kipihenni magát. Hajlamos a nyugtalanságra és idegességre. Gyakori a hányinger és más gyomorrendszeri problémák ezeknél a kismamáknál. A kamilla virágesszencia segít megnyugtatni az idegrendszert és csökkent a hányingert.

Levendula virágeszencia: amikor valaki nagyon ideges és úgy érzi nem találja önmagát. Nehezen alszik el és az álomvilága zavaros. Kombinálható kamilla virágesszenciával mivel  jól kiegészítik egymást. Megnyugtat és kiegyensúlyozza az idegrendszert.

Kukorica virágesszencia: segíti  felvenni a kapcsolatot a “Föld anyával”. Azoknak a kismamáknak akiknél gyakori a lábfájdalom vagy fáradtság. Különösen ajánlott a terhesség késői szakaszában amikor nehéznek érzi magát. Segíti a földelést és a biztonság érzetet ad.

Manzanita (medveszőlő) virágesszencia: azok számára kik nehezen fogadják el testük változását. Csúnyának érzik magukat emiatt bezárkózottá válnak. Az evést bűnnek érzik és megpróbálnak új táplálkozási szokásokat felvenni. A manzanita segít helyreállítani a félénkség okozta lelki zavarokat és elfogadni a testi változásokat.

Cifra istenvirág esszencia: segít megakadályozni a vetélést a terhesség bármelyik szakaszában. Különösen jól használható , ha szülés traumatikus volt vagy császármetszéssel jött világra a gyermek. Ajánlott amikor szeretnénk megerősíteni a gyermek földdel való kapcsolatát.

Cickafark virágeszencia: amikor a kismama ki van téve stressz helyzeteknek. Jól használható , ha repülőgépre kell szállnia vagy sokat utazik. Minden típusú káros sugárzás ellen védelmet ad. Általános védelem a környezeti hatások ellen!

Bach virágesszenciák

Dió esszencia: álmatlanság vagy túlzott aggodalom kezelésére. A terhesség alatti fizikai és lelki változások elfogadására. Émelygés és hányinger leküzdésére. A dió esszencia véd a külső behatásoktól és segít az anyát, hogy képes legyen saját elképzelései szerint gondolkodni.  Segíti a szülést , különösen vajúdás alatt , amikor elválik az anyától a gyermek.

 Fehér vadgesztenye esszencia: azok számára akik nagyon aggodnak nem képesek kikapcsolni és aludni. Visszatérő negatív gondolatokkal küzdenek. Gyakori fejfájással küzdenek, fáradtak és elgyötörtek. Úgy gondolják, hogy a terhesség vagy a szülés alatt valami nem lesz rendbe. Állandóan ez zakatol a fejükben. Kételyek gyötrik, hogy megfelelő szülő lesz-e  és eléggé szeretni fogja-e a gyermeké.  A fehér vadgesztenye esszencia segít megnyugtatni az elmét és nyugodt alvást biztosít. Oldja a kételyeket és az aggodalmakat.

Vörös virágú vadgesztenye esszencia: azok számára akik aggodnak a terhesség alatt a gyermek egészségért. Szorongást éreznek és nem képesek megnyugodni. A vörös virágú vadgesztenye esszencia oldja a félelmeket és segíti elengedni azokat.

 Tárnics virágesszencia: azok számára akik terhesség idején bizonytalanná válnak. Szülés utáni depresszió kezelésére is kiválóan alkalmas.

Szilfa esszencia: amikor valaki úgy érzi túl nagy felelősség szakadt rá. Az anyaság gondolata stresszt okoz és bizonytalanná válik önmagában. Azoknak akik nem érzik magukat eléggé felkészülve a szülésre és ezért kétségbeesetté válnak. Amikor már több gyermek is van a családban és túl nagy tehernek érzi a következő gyermek születését. A szilfa esszencia segít helyreállítani a önértékelést, oldja a stresszt .

Vadalma eszencia: amikor a kismama nehezen fogadja el saját testét és úgy érzi magát mint egy “elefánt”. Nehezen dolgozza fel a test változását , hiába minden vigasz. A vadalma esszencia segít megérteni a szükségszerű testi változásokat.  Javítja a közérzetet,  az elefánt helyett egy állapotos kismamát látni a tükörbe.

Nebáncsvirág esszencia: amikor már nincs türelme kivárni a szülés idejét, úgy érzi most azonnal legyen itt a baba. Minél közelebb kerül a 9. hónaphoz annál elviselhetetlenebbé válik benne a feszültség és türelmetlenség. A nebáncsvirág segít pihenni és kikapcsolódni és megérteni hogy mindennek eljön az ideje .

Bohócvirág esszencia: minden olyan estben amikor valaki fél a szüléstől és rá váró fájdalmaktól. A különböző félelmek nagyon gyakoriak a terhesség alatt és ez teljesen természetes dolog. A bohócvirág esszencia segít szembenézni a félelemmel, bátorságot és kitartás ad a feladatok megoldásához. A félelemet nem elnyomni kell, hanem elég erő ahhoz , hogy képesek legyünk legyőzni azt.

Vadrepce virágesszencia: olyankor ajánlott amikor valaki minden nyilvánvaló ok nélkül depresszióssá válik. Akár hirtelen is rátörhet anélkül, ezzel beárnyékolva az öröm és a várakozás pillanatait. A vadrepce eszencia segít visszaállítani az egészséges vidámságot és a lelki egyensúlyt. Fényt visz az életedbe!

Olajfa esszencia: minden olyan estben amikor valaki úgy érzi teljesen kimerült és már nincs ereje. nehezen látja el a napi feladatait mert örökké csak aludna. Az olajfa esszencia segít helyreállítani a egészséges vitalitást és energiával tölti fel a szerveztet.

A fenti esszenciák csupán ízelítőt adnak ahhoz, hogy hogyan legyünk képesek kezelni a terhesség alatt kialakult érzelmi változásokat.

A virágesszenciák megvásárolhatók a Termékek oldalon. Elkészítünk személyre szabott virágesszencia keveréket is a kívánt esszenciákból.

Kérlek, bármilyen észrevételed van vagy csak segítségre van szükséged a szer választáshoz, írj nekünk!

1 Comment

  1. PxaHW

    Meds information for patients. Cautions.
    where to buy cheap lyrica for sale in Canada
    Best trends of meds. Get here.

    Reply

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.